Opinie

U zond in: Beste Bert Brussen, ik ben een Radio 5-luisterende babyboomer

20-06-2018 13:32

 

“Beste Bert,

Via deze mail wil ik reageren op je artikel over radio 5.

Ik weet niet of je er zelf wel eens naar luistert, maar indien niet, moet je dat beslist eens doen. Ik vind de muziek, (jaren 60 70 80 90) nog altijd leuk. Ook is er elk half uur een kort journaal en wordt er aandacht besteed aan actuele sport en allerlei thema’s. Verder zijn er spelletjes waaraan je mee kunt doen, je kunt je mening geven over allerlei onderwerpen en is er een evenementenkalender; en wat zouden we zijn zonder de jaarlijkse evergreen top 1000. Ook is er film en boekennieuws op radio 5 te beluisteren evenals politieke nieuwtjes en niet alleen van 50 plus die overigens vaak goede ideeen hebben.

Waarom bel je ook eens niet met deze zender als de TPO iets belangrijks te melden heeft. Zo’n beetje the Post en the Radio on line. Moet toch eigenlijk kunnen hè Bert.

Tussen 16.00 u. en 18.00 u. heeft Bert Kranenbarg, een rubriek: “vertel het Bert”. Nou Bert ik wist het wel.

Dan tot slot, de luisteraars van radio 5 zijn voor het meerendeel 50+, maar daar is werkelijk niets mis mee Bert. Heb eens opgezocht hoe oud je zelf bent CEO Brussen, en nou weet ik dat je dichter bij de 50 dan bij de 20 lentes bent.

Ik hoop trouwens dat radio 5 terugkomt op fm frequentie dan kan ik in de auto ook radio 5 luisteren. Alhoewel, oudjes zoals ik zijn ook on-line. Radio, tv, Post, e-mail, chatten, shoppen, daten we kunnen het niet laten.

Een trouwe Radio 5-luisteraar (V)”

 

Beste trouwe Radio 5-luisteraar (V),

Ik haat ‘spelletjes’, ik heb al een podium voor meningen en ik zou niet weten wat ik met een evenementenkalender moet, het laatst wat ik wil is naar een ‘evenement’ in Nederland, alleen een meubelboulevard bezoeken en bruiloften zijn nog leuker.

‘De jaarlijkse evergreen top 1000’ veroorzaakt elk jaar weer zelfmoorden bij heel veel kleine kinderen die ongevraagd aan die cliché grijsgedraaide babyboomershit worden blootgesteld, maar daar hoor je nou nooit eens iemand over. Films download ik illegaal, net zoals de rest van Nederland dat doet, en boeken lees ik alleen in het Engels want Nederlandse literatuur daarvan krijgen elk jaar weer heel veel kleine kinderen polio, maar daar hoor je die drammende 300-boekenweekschrijvers nooit eens over.

Arbeidsvitaminen

Of 50-plussers vaak goede ideeën hebben weet ik niet, wel hebben ze vaak prostaatproblemen en korte praktische kapsels, wat al genoeg zegt over 50-plussers. Jan Nagel, Jan Slagter en Henk Krol zijn ook 50-plussers. Freek de Jonge en Marcel van Dam ook. Do I need to say more?

Wat is ‘bellen’? Is dat iets online? Want TPO is online, en om dan een ouder medium iets te gaan melden via een gesubsidieerd staatskanaal wat zo slecht wordt beluisterd dat het geeneens een FM-frequentie heeft is een beetje raar. Verder hebben we al ThePostOnline Podcast, zo’n beetje The Post en Radio Online, zeg maar.

Wie is Bert Kranenbarg? Tussen 16:00 en 18:00 uur, moeten de Hollandse loonkaboutertjes dan niet gaan eten? En is er dan geen Studio Sport voor ‘met het bord op schoot’? Of is dit soort radio bedoeld als een soort ‘arbeidsvitaminen’ voor tijdens het gaarkoken van de piepers en spruiten? (Bestaat de muzikale fruitmand nog trouwens?) Frits Spits, leeft die nog? Die zal inmiddels toch ook welk achter in de 137 zijn, is het niet?

Geen slachtoffer

Ik ben zelf dichter bij de 50 dan bij de 20, godzijdank want van millennials krijgen jaarlijks heel veel kinderen acute leukemie maar daar lees je dan nooit een coming of age roman over, wat niet betekent dat ik dus ook maar gelijk in 1973 ben blijven hangen zoals de meeste 50-plussers in Nederland. Ik woon niet in Nederland hè? Ik niét. Ik kan wél gewoon zelfstandig beslissingen nemen en echte dingen doen met mijn leven omdat ik géén behoefte heb aan truttige gezelligheid en ‘zekerheid’ dankzij een moralistische onderdrukkende overheid die mij ongevraagd begeleidt van de wieg tot aan het graf.

Ik kan zelf dingen. Ik ben geen slachtoffer. Anders was ik wel blij geweest met de NPO.

Ik heb geen rijbewijs. De kans dat ik in de auto ooit staatsradio ga luisteren is dus nihil. De kans dat ik sowieso ooit nog Nederlandse staatsradio of Nederlandse staatstelevisie ga luisteren en kijken is ook nihil. Sorry, ik bedoel: zeker weten nul procent.

Koffie en cake

Als ik dood ben wil ik geen Mieke Telkamp bij de koffie en cake maar een half uur lang live integraal Radio 5. Dat zal mijn uitvaartbezoekers, alle zes, doen beseffen dat er altijd nog dingen erger zijn dan de dood.

Nou oma,

Groetjes aan de rest van huize Henkie Krol en de zusters en blijf betalen die belastingcenten! Al die onbeluisterde radiozenders onderhouden zichzelf niet hè…

 

Je eigenste,

Bert Brussen