Media & TV

Luistercijfers NPO Staatsradio 3FM nóg dieper afgrond in, benadert niveau ziekenhuiszender

19-06-2018 13:46

Foto: 3FM-dj Domien Verschuuren met de enige luisteraar van 3FM, een verwarde man.

 

Kijk, daar is de NPO dan wel weer goed in: negatieve records verbreken. Zo is de toch al door niemand meer beluisterde Staatsradiozender 3FM (‘jongerenzender’, lol) de afgelopen maanden zó slecht beluisterd dat het marktaandeel van 3FM ‘voor het eerst in de geschiedenis onder de marginale grens van 3 procent’ uitkwam. Schrijft het gezaghebbende Mediacourant.nl en die hebben altijd gelijk, dus is het waar.

Geinig verhaal verder ook op Mediacourant want daar weten ze te vertellen dat ondanks de desastreuse luistercijfers van 3FM (‘jongerenzender’, lol) dit gebroken glazen huisje, met extreem teveel betaalde dj’s in dienst, een complete FM-frequentie bezet houdt, want FM-licentie, terwijl de doodgewaande NPO-Staatsradiozender Radio 5 (‘bejaarden- en stervendenzender’) uitsluitend online nog meer luisteraars trekt zonder FM-licentie.

Oftewel: Radio 5 moest toen de zo drukke ether uit, want te weinig luisteraars, maar die zo drukke ether wordt nu dus gevuld door 3FM waar nóg minder mensen naar luisteren dan het etherloze Radio 5. Idee is nu wel zo’n beetje om Radio 5 op de FM-plek van 3FM te gooien zodat Radio 5 5FM kan gaan heten en 3FM gewoon ‘3 online only’ ofzo (die ‘3’ staat dan voor het aantal luisteraars).

TL;DR

NPO radio is één grote clusterfuck waar uw belastingcenten met zeecontainers tegelijk de ether in verdwijnen zonder dat ook maar iemand van onder de 136 jaar er ooit iets van terughoort.

Verzoekje van onze kant: deze feiten a.u.b. niet doorvertellen aan 3FM-DJ Domien Verschuuren want de laatste keer kwam de waarheid zo hard binnen dat hij zich ‘ziek’ moest melden wegens psychische shellshock. Domien wordt nu wijs gemaakt dat zijn programma’s als enige miljoenen luisteraars trekken en dat willen ze bij 3FM graag zo houden.

Nu maar wachten op wat humor van Radio538, Q-music en Slam FM die een Serious Request-actie beginnen om 3FM de winter door te krijgen. Glazen huisje erbij en dan luisteraars laten doneren om die ether-frequentie te kunnen blijven onderhouden. Hoeft de belastingbetaler het in elk geval niet te doen.

 

Gratis TPO-luistertip: de 100% subsidievrije TPO Podcast, trekt inmiddels meer wekelijkse luisteraars dan heel 3FM.