TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: talkshow van Eva Jinek = ‘medemenselijkheid’

Wij begrijpen die WC Eend Awards ineens een stuk beter

Tags:

 

“Eva Jinek, die maandag is uitgeroepen tot Omroepvrouw van het jaar, ontkent in het AD dat zij in beeld is als presentatrice van een talkshow in de vooravond. ‘Het is helemaal niet aan de orde. Er is namelijk geen tijdstip waar ik gelukkiger van word dan waar ik nu zit.’ De talkshow-presentatrice noemt latenight ideaal voor haar. ‘Met een mooie mix van actualiteiten, human interest, entertainment en medemenselijkheid.'”

 

Medemenselijkheid! Aha, dat verklaart een hoop.

Bijvoorbeeld de keuze voor Gloria Wekker als winnares van de Joke Smit-prijs, een prijs waar Eva Jinek zelf in de jury zat. Het verklaart ook het kritiekloze interview met de winnares van de Joke Smit-prijs in het programma van Eva Jinek, daags nadat Gloria Wekker mede door Eva Jinek werd verkozen tot de nieuwe Joke Smit. En het verklaart natuurlijk ook waarom Eva Jinek Omroepvrouw van het jaar is geworden (nog los van het tekort aan überhaupt omroepvrouwen, tenzij je Charles Groenhuijsen meerekent als vrouw, wat gezien zijn onophoudelijke gejammer ook weer niet zo heel raar is).

‘Medemenselijkheid’ dames en heren! Dat is het nieuwe ‘verbinden/dialoog aangaan/bruggen slaan/verschilligheid’ of één van die vele andere nietszeggende dwaasheden waardoor je je altijd weer verzekerd ziet van een WC Eend Award. In NPO-mediakartelland Nederland.

(ANP via AD.)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.