Media & TV

NPO-mediakartel-presentatrice moet huilen na winnen zoveelste WC Eend award

08-01-2018 19:45

Eva Jinek reageerde maandagmiddag geëmotioneerd op haar uitverkiezing tot Omroepvrouw van het Jaar 2017. Toen ze tijdens haar speech de mensen achter de schermen van haar talkshow Jinek en het programma De Verenigde Staten van Eva bedankte schoot ze even vol.

“Hier zit ook veel bloed, zweet en tranen van anderen in”, aldus Eva. “Dit kun je niet alleen. Ik ben dan ook intens dankbaar voor alles”, zei ze aan het adres van haar teams. Eva zei ook “extreem vereerd” te zijn met de titel. “Het is een ongelooflijke eer. Ik kom in een illuster gezelschap terecht, een gezelschap van alleen maar gave mensen. Het stemt mij nederig en zie het vooral als aanmoediging.”

Eva nam de wisselbeker in ontvangst in Beeld en Geluid in Hilversum. De winnares van vorig jaar, Floortje Dessing, was er niet zelf bij om de prijs door te geven. Wel kondigde ze Eva middels een videoboodschap aan. “Een meer dan logische keuze en ongelooflijk verdiend. Eva heeft een fantastisch jaar achter de rug. Ik vind het echt te gek”, zei ze.

Mediavakblad Broadcast Magazine, de organisator van de prijs, typeert 2017 als een jaar om in te lijsten voor Eva. “Haar succesvolle talkshow groeide door naar ongekende hoogte. Zelfs tijdens de kijkluwe ‘zomerstop’ scoorde Jinek jaloersmakende marktaandelen.

De kijkcijferkoningin van Late Night knalde de concurrentie voorbij en voorzag ‘het gesprek van de dag’ van nieuw elan.” Ook roemt het blad haar aandeel in het programma Pauw & Jinek: De Verkiezingen en Eva’s portretten in De Verenigde Staten van Eva. “2017 was een exceptioneel Eva-jaar.”

Anp