Opinie

Trouw bevestigt al uw vooroordelen over een links-moralistisch Amnesty Nederland

18-04-2018 12:23

“Maar het is de bedoeling dat de mensenrechtendialoog straks tussen tal van groepen binnen de samenleving wordt gevoerd – variërend van politieagenten tot verplegers, van vluchtelingen tot politici. Doel: een antwoord formuleren op een samenleving die volgens Amnesty steeds verder polariseert.

In eigen land zijn etnisch profileren, het schenden van de privacy, de opvang van vluchtelingen en discriminatie belangrijke thema’s.

‘Ik vind Nederland rechtser geworden en merk dat mensen zoiets hebben van: Nu even niet dat gezeur over mensenrechten.’

‘Ik vond [Zwarte Piet] het in die tijd [2011] niet discriminerend, maar de afgelopen jaren heb ik met veel mensen gepraat en kwam tot de conclusie dat het wel zo gevoeld wordt. Toen was het voor mij al snel einde verhaal.’

Wat is Amnesty’s antwoord op de nieuwe vormen van autoritair leiderschap, niet alleen in Rusland en Turkije, maar ook in Hongarije en Polen?

Amnesty heeft de wind tegen, beaamt ook de Amnesty-directeur, en dat de schuld van politici.

Hetzelfde geldt voor de discussie over de opvang van vluchtelingen in eigen land: ‘We waren er niet klaar voor, dat klopt. Dat was de schuld van de politiek. Politici hebben nooit fatsoenlijke opvang geregeld.'”

 

Ochtendblad Trouw, een links rancuneus moralistische ‘kwaliteits’courant voor linkse blanke babyboomers waar ze bewust maar enorm objectief ‘geen podium geven aan de opvattingen van Geert Wilders’, is uiteraard fan van Amnesty Nederland. En omdat Amnesty Nederland 50 jaar is geworden (yep, opgericht in 1968, LOL) doet Trouw even een kritiekloos jubelstukje.

En wat blijkt: Amnesty Nederland bestaat vooral uit blanke babyboomers (goh), heel veel bureaucratie, een ‘bevlogen kunstenaar’ (dan weet je het wel), een mevrouw die ‘als kind al geëmotioneerd raakte door het apartheidsregime in Zuid-Afrika’ (lol) en een directeur (106.675 euro per jaar bruto, exclusief pensioen- en sociale verzekeringslasten) die toch een beetje spijt heeft dat hij ooit Zwarte Piet verdedigde en nu echt wel snapt dat het racisme is, maar de schuld van alle problemen als ware hij Zwarte Piet zelf in de schoenen van ‘de politiek’ en ‘de politici’ achterlaat.

Want ja, Nederland is ‘veel rechtser geworden’ hè? En gepolariseerd! Polarisering, dat is eigenlijk ook een soort van mensenrechtenschending.

Vroeger, in 1968, was het universum van de blanke moralistische goedmens véééééééééél overzichtelijker en deed iedereen gewoon waar linkse activisten met veel kabaal en geweld om dramden, want als linkse goedmensen de maatschappij polariseren dan is dat ineens helemaal niet erg en juist goed voor de mensenrechten.

Maar Amnesty Nederland is écht geen politiek ideologische organisatie hoor! En ze vertegenwoordigen ook écht geen zuil of politieke kleur! Heus niet!

 

Lees ook: Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Libelle op Ebru Umar te ontslaan.

Lees ook: Mensenrechtenorganisatie Amnesty voert wederom persoonlijke aanval uit op Ebru Umar.