TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: Rosanne Hertzberger splitst NRC-De Correspondent-lezers realiteit in maag

'Tijd om de pijp even weg te leggen, lieve vrienden'

 

“Dat was mijn ‘politiek correcte’ brein dat begin deze week actief was. Mijn ‘de Correspondent’ brein, mijn ‘Next checkt dat verhaal straks helemaal kapot’-brein. […] Lees ik over twee weken een vijfduizend woorden tellende analyse van dat ‘voorbij de waan van de dag’-groepje pijprokers dat met tien statistieken en voetnoten uitlegt dat mijn wereld nog dezelfde is en mijn pc-brein gelijk heeft.

Maar die feiten waren eigenlijk al best bekend. Van slachtoffers. Van Midden-Oostencorrespondenten die zo’n massa-aanranding herkenden van het Tahrirplein. Maar ook van bronnen binnen de politie. […] Dat er wél persoonsgegevens zijn gecontroleerd en aanhoudingen verricht. En dat het in meerderheid ging om mannen met een ‘Migrationshintergrund’. Asielzoekers.

Tijd om de pijp even weg te leggen, lieve vrienden. Onze wereld is veranderd en dat moeten we onder ogen zien. Angela Merkel heeft in een jaar 1,1 miljoen asielzoekers geïmporteerd. Mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen. En de kans is groot dat ze dit keer nog slechter gaan integreren omdat ze domweg genoeg kritische massa hebben om nooit uit hun eigen taal en cultuurbubbeltje te hoeven treden.

Mijn pijp rokende leeftijdsgenoten op hun academische sociaal-wetenschappelijke troontjes zullen ook nu nog wachten op hun eigen statistieken. Op feiten en cijfers die wél bevallen. Die laten zien dat al die immigranten een verrijking zijn. Dat het echt nog steeds voornamelijk blanke, blonde Duitsers zijn die aanranden en verkrachten.

Maar de les die we hier leren is […] dat het tijd is om de nieuwe realiteit onder ogen te zien.”

 

U mag nu drie keer raden uit welk medium bovenstaande snoeiharde maar heel erg ware wijze woorden afkomstig zijn. Geenstijl? TPO? Elsevier?

Nope.

Uit de sjieke politiek-correcte wegkijk-kwaliteitscourant NRC Handelsblad. Gewoon, zomaar op zaterdag (toevallig de dag dat ook Hafid Bouazza realisme in het NRC-publiek injecteert): PATS! Het zeepbelvrije realisme recht in de bakkes van D66- en GroenLinks-stemmende pijprokers en De Correspondent-lezende knotjesdragers.

En dan is Hertzberger ook nog eens bekend van DWDD (VARA/NPO), daar zal ze nu wel niet meer welkom zijn (maargoed, ze woont inmiddels toch in de VS). De prijs die je betaalt voor het brengen van realisme is nou eenmaal hoog.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.