Opinie

Bonusquote: Hafid Bouazza blust brisantbombrand met kerosine

09-01-2016 15:40

“Het probleem met mythes is dat het subject ervan er vaak in gaat geloven. Het huidige machismo van Arabieren, gevoed door religie en opvoeding, is pathologisch. De scheiding van het vrouwelijk geslacht vanaf het zevende jaar brengt geen gezonde nieuwsgierigheid naar de vrouwen voor, maar een agressieve vorm van toe-eigening – uiteindelijk zijn de mannen superieur aan hun zussen en andere vrouwen, zij zijn hun zusters hoeders. En hoeder en herder zijn één, hetgeen wel suggereert wat de weinig benijdenswaardige situatie van die arme vrouwen is.

Niemand die deze mentaliteit van dichtbij heeft meegemaakt, kan verbaasd zijn over wat er in Keulen is gebeurd. Er is een diepe minachting voor de autonomie van de vrouw en haar seksualiteit, die niet voorkomt uit een verlangen naar vrouwelijke ‘puurheid’, maar getuigt van een aantasting van de eigen ‘mannelijkheid’: een vrouw zou simpelweg niet vrij mogen zijn, zij kan enkel leven onder de bliksems en donders van mannelijke overheersing.”

 

Zo is Hafid Bouazza: op één dag in twee politiek-correcte couranten vertellen wat de lezers beslist niet willen horen omdat het wel eens waar kan zijn. Wel zielig voor al die NRC Handelsblad-lezers: gewoon wéér realisme in hun bellenblaascourant! En dankzij Blendle kan iederéén meelezen want naar die sneue paywall van NRC.nl wil toch helemaal niemand linken (paywalls op courantensites gingen trouwens heel groot worden in 1998).