Media & TV

Omstreden door Ton Heerts bestuurde VFonds doneerde nog veel meer aan VARA

31-08-2015 11:29

De dieprode socialistische banden tussen de VARA en het voor oud-strijders opgerichte Vfonds reiken zo ver als men van socialisten mag verwachten. Kwam het door FNV-baas Ton Heerts (PvdA) bestuurde Vfonds eerder al in opspraak omdat het EEN HALF MILJOEN euro had gedoneerd aan de toch al steenrijke VARA voor een televisieserie die helemaal niets met veteranen heeft te maken, nu blijkt het Vfonds eerder dit jaar ook al EEN KWART MILJOEN euro aan de VARA cadeau te hebben gedaan voor een documentaire over Anne Frank. Dit blijkt uit onderzoek van de Telegraaf.

Opvallend genoeg werden in januari van dit jaar nog nieuwe subsidierichtlijnen vastgesteld door het Vfonds zelf. In artikel 6 van deze richtlijnen staat letterlijk: “Het fonds draagt niet bij aan het schrijven, publiceren of uitgeven van boeken en het maken van documentaires.”

Vfonds-directeur Ton Heerts (PvdA) laat echter weten dat het besluit om de VARA zo royaal te subsidiƫren is genomen voordat de nieuwe richtlijnen van kracht waren.

Opvallend genoeg is VARA-programmamaker Ad van Liempt als adviseur verbonden aan het Vfonds. Maar de Raad van Bestuur wijst alle suggesties over vriendjespolitiek tussen Heerts (PvdA), Van Liempt (VARA) en de VARA (overheidssubsidie) van de hand.