Opinie

Nieuw bij de VARA: De Strijd, over arbeidersverleden (door anderen betaald)

27-08-2015 19:11

Van harte gefeliciteerd Arbeiders en/of radio-amateurs: uw eigenste bloedrode (pun intended) omroep is alweer 90 jaar oud (zoals zo’n beetje alles wat met ‘socialisme’ heeft te maken hoogbejaard danwel terminaal is). En om dat te vieren komt de VARA met een maarliefst tiendelige serie over ‘de geschiedenis van de arbeider in Nederland’.

U weet wel, arbeiders! Snoeiharde bikkelende pijlers onder de verzorgingssaat, die opstaan als hun rode haan drie keer kraait. Arbeiders zoals Paul de Leeuw, Marcel van Dam, Francisco van Jole, Astrid Joosten, Cees Driehuis, Matthijs van Nieuwkerk, Freek de Jonge, Dolf Jansen, Paul Witteman, Youp van ‘t Hek, e.v.a.

Mannen en vrouwen van stavast, niet voor zessen klaar, die elke dag weer in de hoogovens staan, kolen hakken in de mijnen, het vuilnis ophalen of aan de lopende band staan, zicht in het zweet werken en zich lichamelijk afbeulen, elke dag weer, om daarmee het arbeidersvolk te verheffen en, uiteraard, hun riante inkomen onder het armoedige arbeidersvolk te verdelen!

Nouja, daar komt dan nu dus een langdradige serie over (waar niemand naar wil kijken want NPO). Gepresenteerd door archetype arbeiders Erik ‘ik gooi graag bierflesjes op bejaarden want dat is tenminste eht verschillig’ Dijkstra en Gerdi Verbeet, die tochook  haar hele leven keihard heeft gearbeid, zittend op het pluche van een zetel in de Tweede Kamer.

U denkt nu wellicht: “Prima toch, de VARA heeft veel arbeiders-leden, die betalen zo’n feestje. En dan nog, via de geldsluisdeuren van de NPO stroomt de belastingpoet toch de arbeiderskamertjes van de VARA-programmamakers in.”

FOUT!

Deze serie over arbeid wordt mede betaald door maarliefst vier fondsen: het VSB Fonds, Fonds 21, de Stichting Linkse Democratie en Politiek-correcte Media (bekend van het met vele tonnen subsdieren van De Correspondent) en…het V Fonds!

 

Schermafbeelding 2015-08-27 om 18.35.46

 

Wat het V Fonds is? Dat is een fonds dat wordt geleid door FNV-baas Ton Heerts (PvdA, Vara, Arbeider, graaisocialist, zelfverrijker, moralist, toekomstig bonustoezichthouder bij een beursgenoteerd bedrijf, etc.) en dat fonds zet zich in voor ‘vrede, vrijheid en veteranenzorg‘.

Dus daarom heeft dat fonds EEN HALF MILJOEN EURO cadeau gedaan aan de VARA (exorbitant rijk geworden door arbeiders- en anti-Wilders-propaganda en via schaamteloos graaisocialisme uit de staatsruif). Want de geschiedenis van de arbeider, dat heeft natuurlijk álles te maken met vrede en veteranen.
Ohnee, wacht…

Zeg staatssecretaris Dekker, staan er soms ook kleine door de PvdA-afgedwongen lettertjes in die nieuwe NPO-plannen die dit soort quasi-sovjet-vriendjespolitiek met duur door arbeiders bij elkaar gespaarde fondsgeldenverkwisting ten goede van een steen- en steenrijke babyboomershypocrietenomroep goedkeuren? En heeft de minister zich nou al gedistantieërd?

Heerlijk verschillig weer, arbeiders! Nog vele jaren. Dat die Internationale Strijd maar snel gestreden mag zijn.