TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Netta kan winst nauwelijks geloven

LISSABON – De Israëlische zangeres Netta Barzilai kan nog maar nauwelijks geloven dat ze zaterdagavond het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Dat zei de 25-jarige Toy-zangeres na afloop van de 63e editie van het liedjesfestijn.

Netta werd wekenlang door de bookmakers getipt als winnaar, maar ervoer daardoor weinig druk. "Het vergelijken van muziekgenres en artiesten is iets geks", zei ze over de strijd. "Ik geloof dat authenticiteit altijd bovenkomt." De zangeres vertelde alleen tegen zichzelf te strijden. "Ik was nerveus over mijn optreden, niet dat van de anderen."

Wanneer ze door had dat ze het Eurovisiesongfestival gewonnen had, weet Netta niet meer. "Het is allemaal een blur." Wel vond ze het wachten op de uitslag zenuwslopend. "Het waren dertig verschrikkelijke minuten."

Vogeltjesdans

Netta is van plan haar winst tot in de vroege uurtjes te vieren in Lissabon. "Het is een intense tijd geweest", zei de zangeres, die beloofde haar Israëlische aanhang op te gaan zoeken. "Er bestaat niets als een Israëlisch feestje, daar komen jullie volgend jaar wel achter."

Netta won het Eurovisiesongfestival met Toy, dat ook wel het 'kippenlied' werd genoemd. Op het feministische disconummer, geïnspireerd op de #MeToo-discussie, maakt Netta kippengeluiden en doet ze een soort vogeltjesdans. Toy was een van de opmerkelijkste inzendingen van dit jaar.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.