TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Nederland zevende in halve finale

LISSABON – Nederland is als zevende geëindigd in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de EBU, de organisatie achter het muziekevenement, na afloop van de 63e editie van het festijn bekendgemaakt.

Waylon kreeg donderdag 174 punten, net iets minder dan Oekraïne. Zanger Mélovin kreeg 179 punten voor zijn nummer Under The Ladder. Hij eindigde zaterdagavond in de finale ook één plaats boven Nederland, op de zeventiende plek.

In de halve finale kreeg Waylon twaalf punten van de Oekraïense jury. Slovenië, Georgië, Polen en Servië gaven Outlaw In ‘Em tien punten. Die landen gaven Waylon ook in de finale punten.

IJsland

De winnaar van de tweede halve finale was Noorwegen. Alexander Rybak, die het Eurovisiesongfestival in 2009 won met Fairytale, kreeg 266 punten. In de finale kwam Noorwegen zaterdag niet verder dan de vijftiende plaats. Georgië eindigde als laatste, met slechts 24 punten.

Israël was ook dinsdag de grote winnaar. Netta Barzilai kreeg in de halve finale 283 punten voor haar ‘kippenlied’ Toy. Absolute verliezer van de 63e editie van het Eurovisiesongfestival is IJsland. Ari Ólafsson kreeg slechts vijftien punten voor Our Choice.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.