TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Margriet van der Linden klaar voor ‘trouwdag’

AMSTERDAM – Margriet van der Linden maakt zich op voor haar trouwdag, althans zo voelt voor haar het beginnen van de dagelijkse talkshow M. Die begint maandag om 19.00 uur op NPO 1, het tijdstip van De Wereld Draait Door.

Het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest gaat de muziek verzorgen van M in de tv-studio op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. In de show bespreekt Margriet met haar gasten het nieuws van de dag. "Alles wat mensen bezighoudt op een dag, is materiaal voor M", zegt Margriet. "De actuele agenda is leidend, uit die agenda kies ik."

"Het voelt als een trouwdag", vindt ze. "Wij weten wat er gaat komen, hoe het er uit komt te zien, de muziek, de kleuren, de dingen die we hebben bedacht, zelfs wat de bruid aan heeft, maar de kijkers nog niet. Maar wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien", zegt de presentatrice.

Bewindslieden te gast

Hoog op haar wensenlijstje staan de bewindslieden uit het kabinet. "Ik vroeg laatst of de redactie alle leden van het kabinet al kende. Best moeilijk hè?…Ik zou ze allemaal langs willen hebben. De zomer is wat dat betreft juist de tijd voor andersoortige gesprekken, waarbij ik me niet wil laten hinderen door een verouderd idee dat alles eindeloos stilligt. Dat hele concept van de komkommertijd dat zit nog behoorlijk vast aan de fabrieksfluit. Wanneer hoor je die tussen de middag nog gaan?"

Margriet heeft de titel M zelf bedacht. "Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd. Ik hoor het al jaren."

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.