TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Buckingham baalt van breuk met Fleetwood Mac

NEW YORK – Zanger en gitarist Lindsey Buckingham heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek uit de groep Fleetwood Mac. Tijdens een optreden in Californië gaf de artiest aan dat hij met pijn in zijn hart afscheid heeft genomen van de band waar hij tientallen jaren onderdeel van uitmaakte.

"Het was niet mijn intentie om uit de groep te stappen", vertelt Lindsey volgens Billboard. "Er zijn bepaalde fricties ontstaan binnen de band. Het beschadigde de sterke band die we met elkaar hadden opgebouwd in de loop der jaren. In die 43 jaar hebben we veel moeilijkheden overwonnen en hoogtepunten bereikt."

Vorige maand kwam het nieuws over de breuk tussen Buckingham en Fleetwood Mac naar buiten. De 68-jarige artiest maakte tussen 1975 en 1987 deel uit van de band en keerde tien jaar later terug. Hij behoort niet tot de oprichters van Fleetwood Mac, maar schreef wel grote hits als Go Your Own Way, The Chain en You Make Loving Fun.

Impasse

Volgens de overgebleven bandleden Stevie Nicks, Christine McVie, John McVie en Mick Fleetwood is zijn vertrek te wijten aan het feit dat Buckingham nog niet op tour wilde. "Hij wilde pas in november 2019 toeren", vertelde Nicks eind april aan Rolling Stone. "Dat is nog ver weg. Ik heb net solo zeventig shows gedaan en wanneer ik iets heb afgerond, wil ik direct door naar het volgende. Waarom zouden we stoppen? Dat wil ik niet."

Het leidde tot een impasse, waarna besloten werd om zonder Buckingham verder te gaan. Voormalig Tom Petty-gitarist Mike Campbell en Crowded House-frontman Neil Finn zijn aangesteld als zijn vervangers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.