TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Salvador Sobral maakt rentree op songfestival

LISSABON – Hij werd in mei 2017 in een klap de held van Portugal toen hij met een recordaantal punten voor het eerst in de geschiedenis de winst van het Eurovisiesongfestival naar het Zuid-Europese land haalde. Niet veel later moest Salvador Sobral zijn zegetocht staken, geveld door hartproblemen. Nadat hij in december vorig jaar een harttransplantatie onderging en langdurig moest herstellen, maakte de 28-jarige Portugese zanger zaterdagavond zijn rentree in de finale van het liedjesfestijn in Lissabon.

Met het kwetsbare Amar Pelos Dois, geschreven door zijn zus Luisa, veroverde Sobral vanaf het songfestivalpodium in Kiev Europa. Hij wist vanuit een outsider positie op te klimmen tot topfavoriet en sleepte uiteindelijk 758 punten binnen, het hoogste aantal ooit door een songfestivalartiest behaald.

Het was begin dit jaar nog maar de vraag of hij zou kunnen optreden tijdens de eerste editie van het liedjesspektakel in zijn vaderland, maar hij revalideerde voorspoedig en maakte zaterdag zijn rentree in de Altice Arena in Lissabon. In de pauze tussen de 26 acts en de bekendmaking van de uitslag zong Sobral onder meer zijn winnende Amar Pelos Dois in een duet met de Braziliaanse zanger Caetano Veloso. "Een van de mooiste dingen die meedoen aan het songfestival mij heeft gebracht, is dat ik mijn muzikale held heb leren kennen. En nu mag ik ook nog met hem optreden", sprak Sobral toen hij Veloso aankondigde.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.