TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Ook Rebel Wilson deelt #metoo-verhaal

LOS ANGELES – Rebel Wilson heeft op Twitter met afschuw gereageerd op de verhalen van vrouwen in Hollywood over misbruik. De 37-jarige Australische actrice deelt ook haar eigen ervaringen.

''Ik heb aan de andere kant van de oceaan in een bubbel geleefd omdat ik nieuwe comedy aan het creëren was, maar het is zwaar om over al die verhalen over seksueel misbruik in Hollywood te horen. Zoals jullie weten ben ik een sterk en zelfverzekerd persoon, maar ook ik heb een verhaal te vertellen'', begint Rebel.

Wilson kwam twee keer in een situatie terecht waarbij ze werd geconfronteerd met seksueel ongepast gedrag. De eerste keer was met een 'mannelijke ster met een machtige positie'. Hij nodigde Rebel uit bij hem in de kamer en vroeg haar meerdere keren haar vinger in zijn kont te steken. ''Later werd ik bedreigd door een vertegenwoordiger van de ster. Hij zei dat ik aardig moest zijn en de mannelijke ster moest steunen. Ik weigerde. De hele gebeurtenis was walgelijk. Ik heb het meer ongecensureerde verhaal aan honderden mensen in de industrie vertelt om ze te waarschuwen voor dit individu.''

Eerder in haar carrière werd Rebel uitgenodigd in de hotelkamer van een 'topregisseur'. Voordat er iets kon gebeuren werd de regisseur gebeld door zijn vrouw en kon Wilson ontsnappen. ''Ik realiseer mij dat niet iedereen zo veel geluk heeft gehad. Het is verdrietig om te horen hoe vaak ongepast gedrag en seksueel misbruik voorkomt. Ik weet dat mijn verhalen niet zo verschrikkelijk zijn als die van andere vrouwen en mannen, maar als je zoiets ooit hebt meegemaakt dan weet ik een beetje hoe je je voelt. Ik weet dat ik voortaan niet meer zo beleefd zal zijn als ik dergelijk gedrag ooit nog tegenkom, of het mij nou overkomt of een ander.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.