TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Huiszoeking bij Vlaamse omroep in zaak-De Pauw

BRUSSEL – Onderzoekers van het parket van Antwerpen hebben zaterdagavond huiszoeking verricht bij de kantoren van de Vlaamse publieke omroep VRT in Brussel. De huiszoeking had plaats in het kader van de zaak Bart De Pauw. De VRT verbrak het contract met de presentator van de quiz 'Twee tot de zesde macht' eerder in de week vanwege klachten over grensoverschrijdend gedrag.

De VRT liet weten dat topman Paul Lembrechts werd verhoord. Bij de vertrouwenspersoon van de omroep waren meerdere meldingen over het gedrag van de presentator binnengekomen, waarin steeds hetzelfde patroon terugkeerde: flirterige sms'jes die onschuldig startten maar gaandeweg overgingen in een vorm van stalking.

Bij de huiszoeking van zaterdagavond zouden speurders onder meer op zoek zijn naar meer informatie over de personen die tegen De Pauw hebben getuigd. De VRT zei mee te werken aan het onderzoek.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.