TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Louis C.K. biedt excuses aan voor wangedrag

NEW YORK – Louis C.K. heeft toegegeven dat hij over de schreef is gegaan en spijt betuigd. De verhalen over seksueel wangedrag die donderdag in The New York Times zijn gepubliceerd, zegt de vijftigjarige komiek in een statement die door verschillende Amerikaanse media is gepubliceerd.

"Ik heb spijt van mijn daden. En ik heb geprobeerd ervan te leren", aldus C.K. "Ik ben mij nu pas bewust van de omvang van de impact van mijn acties. Ik maakte gebruik van het feit dat ik op grote schaal werd bewonderd, waardoor ze hun verhaal niet konden delen omdat mensen die naar me op keken het niet wilden horen."

C.K. zegt verder dat hij zich moet verzoenen met zichzelf, al beseft hij dat dat niets is vergeleken met wat zijn slachtoffers moeten verwerken. "Ik wou dat ik anders had gereageerd. Dat ik een goed voorbeeld voor hen had kunnen zijn en hen enige begeleiding als komiek had kunnen geven, zeker omdat ik ook hun werk bewonderde."

Luisteren

"Ik heb mijn familie, mijn vrienden, mijn kinderen en hun moeder pijn gedaan. Ik heb een lange en gelukkige carrière gehad waarin ik kon zeggen wat ik wilde. Ik zal nu een stap terug doen en luisteren", zo eindigt C.K. zijn relaas.

Vijf vrouwelijke komieken beschuldigen C.K. er donderdag van dat hij voor hun neus gemasturbeerd had. Het verhaal kreeg direct gevolgen voor de Amerikaan. Zo komt zijn film I Love You, Daddy voorlopig niet uit en schrapten Netflix en HBO zijn stand-upshows.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.