TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

AVROTROS in beroep tegen NPO-plan Nieuwsshow

HILVERSUM – AVROTROS gaat in beroep tegen de nieuwe Radio 1-programmering die de NPO voorstelt, zo bevestigt een woordvoerder vrijdag. “Deze gang van zaken is voor ons onacceptabel”, reageert omroepbaas Eric van Stade op de site van De Telegraaf.

De Nieuwsshow wordt al decennialang op het populaire tijdslot op zaterdagochtend uitgezonden. Presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij werden door de AVROTROS op non-actief gesteld toen bleek dat zij praatten met Omroep Max over een transfer. NPO heeft nu besloten dat De Bie en Van der Weij op het tijdslot van De Nieuwsshow een nieuw programma voor Max mogen gaan maken.

“Ze zullen wel met een show komen die net iets anders is dan wat ze bij ons deden, maar in feite hetzelfde is”, stelt Van Stade. “ Zo maak je het voor presentatoren wel erg gemakkelijk om met iets wat een omroep jarenlang heeft opgebouwd naar een ander te gaan”, aldus Van Stade.

Onmisbaar

Hij laakt het argument van de NPO dat De Bie en Van der Weij onmisbaar zijn voor het programma. “De omroepen gaan over de inhoud van de programma’s, niet de NPO en presentatoren behoren tot de inhoud”, vindt de AVROTROS-baas.

Bovendien vindt Van Stade het bizar dat vijf vaste redacteurs opeens zonder werk komen te zitten. “Sommigen van hen werken hier al twintig jaar, die willen helemaal niet mee naar MAX, los van de vraag of dat wel mogelijk is. Voor de medewerkers met een kort of tijdelijk dienstverband houdt het hier op, voor de mensen die hier al langer werken zoeken we naar een oplossing.” Eerder stelde de omroep naar de rechter te willen stappen als het NPO-plan doorgang vindt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.