TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

‘Filmversie Kolonisten van Catan in de maak’

LOS ANGELES – Studio Sony wil een filmfranchise starten rond het populaire bordspel Kolonisten van Catan. Dat meldt Variety.

Filmproducent Gail Katz (Air Force One, The Perfect Storm) kocht in 2015 de rechten van het spel. Haar kinderen brachten het mee naar huis van hun universiteitscampus waar het veel gespeeld werd, en ook de producent raakte verslaafd. Ze ziet veel mogelijkheden om het spel naar het witte doek te brengen. "Het eiland Catan biedt een levendig, visuele, spannende en tijdloze wereld met klassieke thema's en morele uitdagingen die blijven aanspreken", zei ze destijds.

Nu de film er daadwerkelijk lijkt te komen, kan Gail niet wachten ermee aan de slag te gaan. "Je krijgt niet elke dag de kans om een wereld te stappen die geliefd is onder miljoenen mensen, en die uit te breiden naar een speelfilm."

Kolonisten van Catan, waarbij spelers concurrerende nederzettingen moeten bouwen op het eiland Catan, werd bedacht door Duitser Klaus Teuber, die het in 1995 in eigen land uitbracht. Inmiddels is het spel in 38 landen te koop en ging het wereldwijd meer dan 25 miljoen keer over de toonbank.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.