TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Festival Cannes veroordeelt acties Weinstein

CANNES – Het festival van Cannes heeft woensdagavond in een verklaring de acties waar filmproducent Harvey Weinstein van wordt beschuldigd, ernstig veroordeeld. Weinstein, die films als Pulp Fiction en Shakespeare in Love maakte, was de afgelopen decennia een veel en graag geziene gast aan de Cote d’Azur.

“We zijn verbijsterd over alle aanklachten van seksueel misbruik en geweld die de afgelopen dagen zijn geuit tegen hem”, stelt festival directeur Thierry Fremaux. “De verhalen wijzen op een gedragspatroon dat wij alleen maar stellig en zonder enig voorbehoud kunnen veroordelen. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers, die nu de moed hebben gehad om met hun getuigenissen voor het voetlicht te treden.”

Cannes is het eerste grote filmevenement dat afstand neemt van Weinstein. Zijn eigen bedrijf heeft hem ontslagen en ook de BAFTA, de organisatie achter de Britse Oscars, hebben hem geschorst als erelid.

Weinstein wordt door verschillende actrices en oud medewerkers beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimiderende verzoeken om seks tot verkrachting. Onder de slachtoffers bevinden zich veel grote namen, zoals Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow en Asia Argento.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.