TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

IS-serie met De Waal op National Geographic

AMSTERDAM – De Britse miniserie The State, waarin de Nederlandse acteur Yannick de Waal een hoofdrol speelt, wordt in Nederland uitgezonden door National Geographic. De eerste twee afleveringen worden uitgezonden op maandag 18 september, de laatste twee volgen een week later.

Dat heeft de zender op de website bekendgemaakt. The State vertelt over een groepje Britse jongens die naar Syrië afreizen om zich bij IS aan te sluiten. De Waal speelt een Nederlander die zich Abu Abbas Al-Hollandi noemt en met hetzelfde doel naar Syrië is gegaan. Het is zijn eerste Engelstalige rol.

De vierdelige reeks werd in Groot-Brittannië in augustus uitgezonden door Channel 4 en kreeg lovende recensies. Eerder was De Waal, zoon van schrijver en regisseur Simon de Waal, onder meer te zien in de SBS-serie Bureau Raampoort en de speelfilm Dorsvloer vol Confetti.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.