TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Conchita Wurst cancelt show na visum-probleem

EDINBURGH – Het concert dat Conchita Wurst vrijdagavond zou geven tijdens het Edinburgh International Festival is op het laatste moment afgelast. Leden van Basalt, het Syrische orkest waarmee de Oostenrijkse zangeres zou optreden, kregen geen visum.

Op Facebook maakte Conchita zelf bekend dat ze niet naar Edinburgh zou komen omdat drie orkestleden het Verenigd Koninkrijk niet in mochten. Conchita maakte wel een video voor haar Britse fans. Die werd in Edinburgh aan het publiek getoond.

Samen met Basalt heeft Conchita een nummer opgenomen en het was de bedoeling de song in Edinburgh live te brengen. Dat gebeurt volgens de Oostenrijkse winnares van het Eurovisiesongfestival van 2014 nu volgende week tijdens een optreden in Oostenrijk.

Overigens staat het festival vierkant achter de beslissing van Conchita. De Oostenrijkse blijft gewoon welkom op het festival. De organisatie hoopt dat ze volgend jaar wel kan komen met Basalt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.