TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Lil’ Kleine evenaart eigen albumrecord

AMSTELVEEN – Voor de negende week op rij voert de Amsterdamse rapper Lil' Kleine de Album Top 100 aan met Alleen. Dat is een evenaring van zijn beste prestatie tot nu toe. Vorig jaar stond hij met Wop! eveneens negen weken op nummer 1. De kans is groot dat Lil' Kleine het dit keer langer volhoudt als koploper. Hij verkocht deze week bijna twee keer zoveel albums als de nummer 2 van de lijst.

Het nieuwe album van de Amerikaanse zanger Randy Newman is de hoogste nieuwe binnenkomer, op plaats 8. De 73-jarige Newman bracht met Dark Matter voor het eerst in negen jaar tijd een nieuwe plaat uit.

Opvallend is dat Ed Sheeran deze week met twee albums in de top 10 terug te vinden is. Het vorig jaar uitgebrachte ÷ (Divide) staat op plek 4, terwijl X, een album uit 2014 met hits als Photograph en Sing, weer terugkeert in de hoogste regionen. Het album staat nu 164 weken in de Album Top 100.

Album Top 10 Week 32

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Lil' Kleine – Alleen

2. (3) SFB – 77 nachten

3. (4) Ronnie Flex – Rémi

4. (5) Ed Sheeran – ÷ [Divide]

5. (6) Boef – Slaaptekort

6. (2) Arcade Fire – Everything Now

7. (12) Josylvio – 2 Gezichten

8. (-) Randy Newman – Dark Matter

9. (8) Imagine Dragons – Evolve

10. (15) Ed Sheeran – X

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.