TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Hoofdrol Melody Klaver in nieuwe film Rafaël

AMSTERDAM – Acteurs Melody Klaver en Nabil Mallat gaan de hoofdrollen vertolken in de nieuwe film Rafaël van regisseur Ben Sombogaart. De opnames gaan in oktober van start, zo maakte distributeur Paradiso Films en producent Rinkel Film vrijdag bekend.

Rafaël is de verfilming van de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2011 waren de Brabantse Winny en haar Tunesische echtgenoot Nizar wereldnieuws. Wanneer Nizar aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Melody Klaver is bij het grote publiek bekend dankzij rollen in films als Oorlogswinter, Schemer en Diep. Voor die laatste titel ontving zij een Gouden Kalf-nominatie. Nabil Mallat vertolkte in zijn thuisland België onder meer de hoofdrol in de films Image en Patsers. In die laatste film, die binnenkort uitkomt, is ook de Nederlandse rapper Ali B te zien.

Najaar

Regisseur Ben Sombogaart maakte eerder hits als De Tweeling, Bright Flight, Knielen op een bed violen en De Storm. Het scenario is van Tijs van Marle, die eerder onder meer het script van Lucia de B. schreef. Momenteel is het voor het publiek ook mogelijk te investeren in de film via Oneplanetcrowd.

Rafaël zal najaar 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.