TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Tijn van nagellakactie overleden

HILVERSUM – Tijn, het jongetje dat bekend werd door de nagellakactie bij Serious Request, is overleden. Dat is vrijdag bekendgemaakt via 3FM.

''De dappere Tijn is vannacht overleden. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe'', twitterde het radiostation bij een emotioneel compilatiefilmpje van Tijn. Hierin word gezongen: ''Je bent een voorbeeld voor ons allemaal. Je bent een held, een jongen. Je bent een eeuwig mooi verhaal''

Net donderdag werd duidelijk dat de nagellakactie Lak door Tijn al een miljoen euro heeft opgeleverd. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, dat er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.

2,5 miljoen euro

Tijn meldde zich in december als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie en stal binnen de kortste keren ieders harten. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van 't Hek verder met de nagellakactie.

''En dan is daar de keiharde werkelijkheid.. Dag lieve Tijn. Wij blijven doorvechten. Beloofd'', schreef Van Dijk op Twitter. Ook radio-dj's reageerden al snel. ''Wat is het leven oneerlijk. Tijn wat was je groot in je daden. Familie en vrienden sterkte met dit verlies en wat mogen jullie trots zijn'', twitterde Giel Beelen. Coen Swijnenberg postte alleen een emoticon van een verdrietig gezichtje en Gerard Ekdom schrijft: ''Ach, wat een treurig nieuws. Die moedige Tijn…''

Het jongetje was een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.