TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Waanzinnige boomhut-reeks wordt toneelstuk

DELFT – Het populaire jeugdboek De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen wordt een toneelstuk. Jeugdtheatercollectief Meneer Monster brengt de voorstelling volgend seizoen naar de theaters. De première is op 1 oktober in Delft, daarna volgt een landelijke tournee, zo maakte het gezelschap vrijdag bekend.

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is het eerste deel van een serie boeken, geschreven door Andy Griffiths. De boeken vertellen over de avonturen die de jongetjes Andy en Terry beleven in hun boomhut, die onder meer een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine bevat. De succesreeks bestaat inmiddels uit zes boeken, het laatste deel staat al maanden in de bestsellerlijsten.

Het scenario van het Engelse toneelstuk is in het Nederlands bewerkt door Edward van de Vendel, onder meer bekend van de Pinguïn-reeks die hij met Flo de Goede en Ype Driessen maakte. De eerste try-outs van De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen zijn in mei in Utrecht en Amsterdam.

Meneer Monster is het jeugdtheatercollectief met spel van Christiaan Bloem, Olaf van de Ven en Chris Koopman. Het gezelschap bewerkt internationale jeugd-bestsellers tot volwassen jeugdvoorstellingen, die zich kenmerken door hun oprechte toon en toegankelijkheid. Momenteel staat van Meneer Monster de voorstelling De Fantastische Meneer Vox in de theaters.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.