Doneer aan TPO
 

Miljuschka Witzenhausen kookt zonder chagrijn

Door: , 7:44, 06 augustus 2015

AMSTERDAM – Miljuschka Witzenhausen kent geen keukenstress. Ze noemt koken de ultieme ontspanning. "Als ik chagrijnig ben of gespannen, duik ik de keuken in en ga ik een uur in een paar pannetjes roeren. Dan trek ik een heerlijke bouillon, bak ik een taart of maak ik een risotto. Dat is voor mij de ultieme manier om te ontspannen", zegt de deelneemster van het nieuwe programma 24Kitchen Food Truck Challenge. De kookwedstrijd op wielen is vanaf 6 augustus wekelijks om 18.30 uur op 24Kitchen te zien.

Hoewel ze van jongs af aan al veel met koken en eten bezig was, heeft Miljuschka (30) haar passie herontdekt na de geboorte van haar zoon. De nu vijfjarige Rembrandt Tycho en zijn zusje Felina Stientje treffen het met een keukenprinses als moeder. "Ik vind het heel normaal iedere dag te koken. De kinderen eten gewoon gazpacho mee. Ik laat ze zelf ontdekken wat ze lekker vinden. Ik maak er geen machtsstrijd van, maar thuis is de regel wel dat ze drie happen moeten nemen om te proeven. Als ze daarna niet verder willen eten, is het ook prima", vertelt Miljuschka, die de groenten ook weleens in de gerechten verstopt. "Moeder gelukkig, kinderen gelukkig."

Miljuschka betrekt de kinderen veel bij het bereiden van de gerechten. "Soms koop ik levende krabben en bedekken we de keukentafel met kranten. Dan mogen ze de gaargekookte krabben stukslaan met een hamer en het vlees eruit scheppen. Of we gaan zelf brood maken. Ik betrek ze graag bij het proces."

Toetje

Een toetje is vaste prik in Miljuschka’s gezin. "De ene keer is dat een bevroren banaan, die de kinderen dan mogen dopen in de chocolade. Ik zet ook regelmatig een zelfgemaakte taart op tafel. Ik vind een beloning aan het einde van de maaltijd belangrijk."

In 24Kitchen Food Truck Challenge trekt ze samen op met kok London Loy. "London en ik kennen elkaar al een jaar of vijftien. Zolang ik hem ken staat hij in de keuken", vertelt Miljuschka tijdens opnames van de kookwedstrijd. Over de onderlinge taakverdeling vertelt Miljuschka dat ze alle gerechten samen bedenken, voorbereiden en ook samen achter het fornuis staan in hun truck. "We vullen elkaar aan."

Kwaliteit en smaak

Miljuschka, sinds dit jaar een van de gezichten van de kookzender, hoopt dat ze zich in de culinaire wedstrijd kan onderscheiden op kwaliteit en smaak. "Ik haal mijn inspiratie uit verschillende smaken. Ik vind het belangrijk dat we zoet, zout, zuur bieden. Een gerecht met knapperige ingrediënten en iets zachts, daarin wil ik variëren. En ik wil kleur zien op het bord. Daar word ik blij van. Naast smaak is het ook een visueel aspect."

Tijdens de Food Truck Challenge stond Miljuschka onder meer op de Nijmeegse Vierdaagse, de TT Assen, Extrema Outdoor en Kwaku. "Elke keer waren we weer verbaasd over het publiek. In Assen hadden we een heel simpel gerecht, dat viel erg tegen. Tijdens Extrema Outdoor hadden we gekozen voor ijs. Je probeert je aan te passen aan het publiek, maar soms pakt het heel anders uit."

De 24Kitchen-presentatrice overweegt zelf ook een foodtruck te runnen. "Het raakt helemaal in, maar het is tijdrovend", wikt en weegt Miljuschka."Iedereen gaat erin mee, ook de grote chefs al Julius Jaspers, Robert Kranenborg en Herman den Blijker. Maar voordat ik begin wil ik me meer verdiepen in het zakelijke risico, ik zal eerst nog wat huiswerk moeten doen."

 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace