Entertainment

Ronnie Wood wil niet aan Kanye West denken

21-03-2015 15:30

LONDEN – Ronnie Wood vindt het maar niks dat Kanye West een van de headliners is op het Britse muziekfestival Glastonbury. “Het is echt belachelijk. Het maakt me gewoon kwaad dus ik probeer er niet te veel aan te denken”, aldus Wood volgens The Mirror.

“Glastonbury is het huis van de rockmuziek en Kanye hoort daar gewoon niet tussen”, aldus de Rolling Stone-gitarist. “Hij is een goede entertainer en hij weet hoe hij zijn publiek voor zich moet winnen met al zijn gevloek, maar hij past niet bij het festival. Het is geen goede keus.”

Wood wenst Kanye veel succes. “Ik weet niet of hij het gaat overleven als hij daar straks op het podium staat”, vervolgt de rocker. “Mensen komen naar Glastonbury voor de rockmuziek, ze vinden het maar niks dat rappers en r&b-artiesten alles overnemen.”

Petitie

Wood is niet de enige die het maar niks vindt dat Kanye een optreden geeft op het festival. Veel Glastonburygangers, die hun kaartjes allemaal al hebben gekocht voordat het programma bekend werd, zijn boos. Er is zelfs een online petitie gestart om de organisatie van het festival te bewegen de rapper maar weer af te zeggen. Al bijna 90.000 mensen hebben de online petitie getekend.

“Kanye West is een belediging voor muziekliefhebbers over de hele wereld. We betalen honderden ponden om naar Glastonbury te kunnen en daarmee verwachten we een zeker niveau. Kanye is heel duidelijk geweest over zijn visie op muziek. Hij zou naar zijn eigen advies moeten luisteren en zijn headliner-plek moeten doorgeven aan iemand die het verdient. Laten we dit muzikale onrecht proberen te voorkomen”, schrijft de Brit Neil Lonsdale, die de petitie maandag meteen nadat het nieuws bekend werd online zette.