Entertainment

Hiddema: ‘Geef geld dwangsom aan Wilders’

05-11-2014 17:39

Advocaat Theo Hiddema adviseert de uitgever van de Maastrichtse krant De Ster de dwangsom over te maken naar “mensen die echt last hebben van het onvrije woord”.

Hij suggereert de 25.000 euro die de rechter heeft opgelegd als De Ster een spotsprent over Hiddema niet rectficeert “aan Geert Wilders te schenken, of die Deense cartoonist, zodat ze eens op vakantie kunnen naar een prettig vakantieoord.” 

Hiddema stelde woensdag dat hij vindt dat De Ster geen rectficatie meer hoeft te plaatsen. Hij stapte naar de rechter om een cartoon van tekenaar Oppenheimer waarin Hiddema het predikaat ‘louche’ kreeg.

De rechter bepaalde dat dit onrechtmatig was. Volgens de advocaat weet iedereen door alle media-aandacht inmiddels wel dat de rechter hem gelijk heeft gegeven.

“Maar meneer de uitgever is nu zo druk bezig met crowdfunding dat hij het geld van de dwangsom dan net zo goed aan iets nuttigs kan besteden”, meldt Hiddema.

De uitspraak leidde tot veel commotie. Hoofdredacteuren van het ANP en RTL Nieuws riepen dinsdag al op een inzamelingsactie te organiseren voor de uitgever, zodat deze de dwangsom kan betalen.

De uitgever van De Stem en cartoonist Oppenheimer overwegen serieus in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Zij nemen hierover donderdag een besluit.

Anp

 

Lees ook: Wat wil Theo Hiddema nou eigenlijk?

Bekijk ook: TPO Talkshow met Theo Hiddema (inclusief PVV-stemverklaring)