TPOok!

 
avatar
     
Column

VPRO publiceert dingen over islam die u al 15 jaar weet

Soort van islamofobie bij de elitaire grachtengordelomroep VPRO (NPO)

Tags: ,

 

“Bovendien zijn islamitische regels absoluut en voor eeuwig, je kunt ze niet veranderen. De regels aanpassen aan de tijd is niet im Frage.

Bestaat het individu überhaupt in de islam? Veralgemeniserend: nee.

Moslims mogen niet twijfelen. Ik hoorde op mijn reizen in Europa veel heftiger uitspraken dan tien jaar geleden onder moslims in de islamitische landen die ik bezocht. In Londen zei een man mij frank en vrij dat je gedood moet worden wanneer je van je geloof valt. Ik vind het schokkender om zoiets in Engeland te horen dan onder een palmboom in de Nijldelta.

En het zijn geen achtergestelde mensen in arme wijken die dat zeggen hè, het zijn intelligente mensen. Ze weten ook waar ik voor sta: seculiere mensenrechten. Maar ze hebben zoiets van: waarom zou jouw waarheid boven de mijne staan?

Je stuit op de gevolgen van ons postmoderne cultuurrelativisme. Ik heb geen enkel argument om tegen die moslimman te zeggen dat wat hij vindt niet goed is. Wij hebben zelf God gedood en nu is er voor ons geen waarheid meer. Maar zij hebben de Koran, dat is de waarheid.’

Het begint bij individuen die zich vrijmaken en daar openlijk voor uit durven komen. En daar heb ik in de islamitische wereld, binnen en buiten Europa, weinig voorbeelden van gezien.”

 

 

Oei. De shit is aan mensen!

De Vlaamse verbindende bruggenbouwer Jan Leyers (VPRO/NPO) reisde door Europa om eens te onderzoeken hoe het er nu voorstaat met die steeds zo bekritiseerde islam en kwam tot dezelfde conclusie die u vijftien jaar geleden ook al trok: het ziet er niet naar uit dat er sprake is van veel verlichting en hervorming binnen de islamitische gemeenschap.

Sterker nog, het lijkt eerder op het tegenovergestelde. Nog sterker, dat hebben we aan onszelf te danken door ons aanhoudende postmoderne cultuurrelativistische christenbashen en het voortdurende ‘er bestaat geen echte waarheid’ of ‘weg met ons’ roepen.

Dergelijk bevrijdend realisme lees je normaal gesproken alleen op het internet. Realistisch zijn over islam betekent islamkritiek wat dan weer automatisch ‘islamofobie’ betekent, aldus moslims, links, D66, Ineke Valk, de UvA, oude media, Joop.nl en de NPO.

Maar nu zet de VPRO (NPO) deze ‘islamofobie’ zomaar online! En gaat diezelfde VPRO het ook nog eens laten zien op televisie! Welkom in de twilight zone!

‘Islamofobie’

Islamofobie! Uitgerekend bij de VPRO! Een omroep voor islamknuffelende, wegkijkende, elitaire grachtengordelbewoners (60+) die bij islam nog altijd denken aan exotische kruiden en 1001 en 1 nacht! De VPRO! De omroep van Chris ‘het is nog altijd 1973 en iedereen die dat niet vindt is sowieso extreem-rechts’ Kijne!

Weet Jan Leyers dan niet dat dergelijk realisme ‘koren op de molen is van Geert Wilders’, ‘tegenstellingen in de samenleving aanwakkert’, ‘polariseert’ en al die andere hatelijkheden die het NPO-Radio 1-Mediaforum vrijwel dagelijks over ‘het internet’ en iedereen met een andere mening roept?

“Hee Jan Leyers, en Urk en Staphorst en de kruistochten dan?” Nee, het is alsof je een fragmentatiebom op het Mediapark gooit.

Die Jan Leyers zal nu wel door Jerry Vermanen (KRONCRV) worden uitgescholden voor ‘racist!’. De kans is heel groot dat ‘journalisten’ nu gaan uitzoeken hoe ze Jan Leyers kunnen stalken onder het motto ‘tegels lichten’. Een manifest (‘opinie!’) tegen Jan Leyers is waarschijnlijk al in de maak, zijn opdrachtgevers worden gebeld en Harm Ede Botje zal in Vrij Nederland duidelijk laten weten wie in Nederland als enige de moraal in pacht heeft inzake de islam (die puur liefde is), namelijk Harm Ede Botje.

Oud mediale haat

Dit worden woedende hetzecolumns in Trouw, wekenlang (doe vooral geen moeite de Trouw-ombudsman te mailen want dat is een incompetente klootzak anyway). Jean Pierre Geelen zal zijn Volkskrant-‘mediarecensies’ gebruiken om Jan Leyers zoveel mogelijk met poep te besmeuren (doe vooral geen moeite de Volkskrant-ombudsman te mailen want dat is Jean Pierre Geelen zelf en een incompetente klootzak anyway). Het Nederlands Dagblad zal een complete zaterdageditie wijden aan ‘de slachtoffers van Jan Leyers en het VPRO-netwerk’ (doe vooral geen moeite de hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad te mailen want dat is een incompetente klootzak anyway). Dimitri Tokmetzis van De Correspondent zal uitzoeken wie allemaal hoe vaak Jan Leyers retweeten (doe vooral geen moeite Dimitri Tokmetzis te mailen want dat is een incompetente klootzak anyway). Het door BNN-leden medegefinancierde online schandpaal- en laster-subdomein BNNVARA.joop.nl zal dagelijks zoveel mogelijk laster bij elkaar fantaseren zodat Jan Leyers een serieus doelwit voor loslopende Volkerts wordt en blijft (geheel in lijn met de missie van BNN zal ik maar zeggen). Paul Römer zal direct een NTR-thema-uitzending getiteld ‘Islam is liefde en nu iedereen smoelen dicht’ op Ned 3 bevelen (niet dat ooit iemand naar die zender kijkt maar dat schijnt helemaal niets uit te maken bij zaken die van belastinggeld worden betaald). Jan Leyers zal worden uitgenodigd door DWDD om daar ‘zijn verhaal te mogen doen’ alwaar hij door drie aan de PvdA geliëerde BN’er-moralisten live zal worden afgeslacht (want ‘fatsoen’) en Peter R. de Vries zal zowel bij DWDD, Pauw, Jinek, RTL Boulevard, RTL Late Night en via Twitter laten weten dat Jan Leyers een onfatsoenlijke haatzaaiende provocateur is die niets van islam begrijpt (Peter R. de Vries is óók islamdeskundige, voor vanaf 2500 euro exclusief btw komt hij bij u aan tafel zitten).

Fatsoenlijke haat

Wij hopen voor Jan Leyers, en VPRO-medewerkers, dat ze voorlopig niet hun Twitter lezen, Radio 1 luisteren, naar verjaardagsfeestjes gaan of NRC Handelsblad openslaan want neem van ons ervaringsdeskundigen aan: ‘Godverdomme’ roepen in de kerk vindt al niemand leuk, maar ‘islamofobie’ roepen in de linkse kerk is hetzelfde als je eigen sociale doodvonnis tekenen.

Wil je écht diep worden gehaat in Nederland dan moet je vooral waarheden over de islam vertellen. Het liefste aan ‘sociale’ en ‘fatsoenlijke’ mensen die graag ‘verbinding willen maken’, het soort mensen dat roept ‘niet aan de zijlijn te gaan staan schreeuwen maar constructief bezig wil blijven’, die kunnen echt als geen ander zo hard en gemeen haten. Hoe meer ze het hebben over ’empathie’ en ‘gelijkwaardigheid’, hoe smeriger, gemener en vuiler hun haat.

Maargoed, jullie alt-right VPRO-realisten mogen altijd bij ons internetrealisten komen schuilen of uithuilen hoor. Wij zijn vergevingsgezind, maar heus niet zo haatdragend (wij niét). En geen zorgen: na een jaar of 15 ben je aan zo’n stigma ‘extreem-rechtse racist’ echt wel gewend. Voel je niks meer van.

 

Foto: inclusieve D66-stemmende intersectionele feministes vieren hun vrije keuze en emancipatie.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.