TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Volkert van der Graaf

Dikke kans dat je gaat winnen, want Nederlandse rechters zorgen goed voor onze moordenaars

Get in Shape

Beste Volkert,

Daar was je weer!

“Volkert van der Graaf spant kort geding aan om te mogen emigreren”, meldde nu.nl.

Nu ligt het wat genuanceerder dan dat, maar zo gaat dat met krantenkoppen. Je spant namelijk een kort geding aan om van je driewekelijkse meldplicht af te komen. En de reden waarom je die meldplicht wil laten schrappen is dat je zégt te willen emigreren.

Dikke kans dat je die zaak gaat winnen.

De rechters in Nederland zorgen goed voor onze moordenaars.

Ik geloof meteen dat je van die meldplicht af wilt. Het is me nogal een zware belasting om eens per drie weken een stempeltje te moeten gaan halen als bewijs van goed gedrag. Je zou er overspannen van raken.

Ik geloof alleen helemaal niks van die emigratie. Welk land accepteert een veroordeelde moordenaar als nieuwe ingezetene? Of beschouwt Nederland dat vlekje uit jouw verleden als privacygevoelige informatie die onder de pet gehouden moet worden? Wie gaat je in je nieuwe vaderland gratis geld geven als je je Bijstand-uitkering en al je toeslagen kwijt raakt? Of mag je die meenemen omdat je jezelf handig in de WIA hebt geluld? Waarom zou je, met jouw opvliegende karakter, gaan wonen in een land waar rechters minder begripvol zijn richting criminelen? En als je helemaal niet zo ver wilt en bijvoorbeeld denkt aan Duitsland of Polen, dan kun je toch gewoon emigreren én je driewekelijks even melden in Nederland? Er zijn toch zat Polen die die reis de andere kant op maken en die je ook niet hoort klagen?

Er is een nog veel belangrijker vraag. Waarom gaat iemand die in Nederland uitstekend beschermd wordt door de overheid (beter dan Fortuyn destijds) in godsnaam de wijde wereld in om schietschijf van een wraakzuchtige Pimmel te worden? Je bent toch niet levensmoe?

Niet dat ik dat erg zou vinden, maar ik gun je de slachtofferrol niet.

Wees dan een vent en koop gewoon een touw.

Groet,

JanD

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.