TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Job Gosschalk

Stil rond uw seksrel? Welnee! U gebruikt de Demmink-methode...

Maand van de superheld

Meneer Gosschalk,

De Telegraaf vroeg zich gisterochtend af waarom het zo stil is rond de seksrel waarin u afgelopen decennia de hoofdrol speelde.

Gisteravond zagen we in RTL Boulevard het antwoord: u gebruikt de Demmink-methode.

Waarmee ik uiteraard niet bedoel dat u drie achtereenvolgende ministers van Justitie gebruikt om te vertellen dat er niets was, is en zal zijn. Nee, ik bedoel dat u net als de voormalige hoogste ambtelijke baas van het ministerie het zwaarst mogelijke advocatentuig op iedere journalist afstuurt die over uw wangedrag met kwetsbare en afhankelijke jonge mannen durft te schrijven.

Want wat gebeurde er bij RTL Boulevard? Beau van Erven Dorens, een van de vele, vele slachtoffers van uw wangedrag, verscheurde er een brief van uw advocaat, die hem sommeerde in dat programma niet over uw ‘zaak’ te spreken. En eerder had uw advocaat het weekblad Nieuwe Revu al ‘gevraagd’ de gehele oplage uit de winkel te houden omdat daarin een halfjaar na uw ‘bekentenis’ een vervolgverhaal zou verschijnen.

Geen deemoed, maar de beuk erin.

Dat is blijkbaar uw strategie.

Wat een ongelooflijk stuk vullis ben je dan.

Voor de niet-Telegraaflezers citeer ik graag uit een kadertje dat gisteren bij het Telegraaf-verhaal stond waarin dezelfde Beau van Ervens Dorens zich namens uw slachtoffers beklaagde over de stilte rond uw seksrel. In dat stukje legde De Telegraaf uit dat Kemna Casting, het bureau dat al die smeerlapperij faciliteerde, niet bepaald afscheid heeft genomen van u en uw kliek.

Uw neef Janusz Gosschalk is er directielid. Uw beste vriend Marc van Bree is er directielid. Uw rechterhand Betty Post werkt er. Job Castelijn, de halfbroer van uw ex en uw broers beste vriend Pim Castelijn, is er directielid. Job Castelijns vriendin Fay Muller werkt er. Uw nichtje Shanti Besseling werkt er. Leonie Luttik, de zus van uw broers vriendin Tirza Luttik, werkt er. Tirza Luttik werkt er (in België). Tirza’s goede vriend Bram Willems werkt er… En op de bruiloft van Marc van Bree in mei bent u één van de sprekers.

Dat geeft niet het beeld van een bedrijf dat schoon schip aan het maken is, nadat de grote baas jarenlang kwetsbare en afhankelijke jonge mannen zijn nest in probeerde te chanteren. Eerder van een familie- en vriendenclub die met behulp van hyperactief advocatenvolk richting victim blaming aan het schuiven is.

Geen deemoed, maar de beuk er in.

En de televisie-, theater- en filmproducenten die nog zaken doen met dat bijna monopolisitische familiebedrijf horen we niet.

Beau van Erven Dorens stond namens de slachtoffers op tegen u.

Ik verwacht vanavond Joop van den Ende bij Pauw namens de producenten…

Groet,

JanD

PS. Beau graag, u niet.

LOL-UPDATE uit de nepotismehoek: Leonie Luttik, de zus van uw broers vriendin Tirza Luttik, was voor ze casting director werd… barkeepster bij café Diep Amsterdam.

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.