TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ismail Ilgun

Twee loverboys op leeftijd, met jou als hun onnozele breezersletje...

Beste Ismail,

LOL.

Vorige week stuurde de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, Hans Nijenhuis, topinterviewer Chris Klomp op je af. De aanleiding: het AD had, ongetwijfeld voor weinig (want goed voor je exposure en zo), een nieuwe serie filmpjes bij je besteld, ditmaal over de ramadan. En om het aantal clicks op de website te verhogen, mocht Klomp een diepteinterview met je afnemen.

Dit waren zijn vragen:

– Wat ga je precies doen?

– Wat viel op aan presentatrice en modeblogger Anna Nooshin in je eerste aflevering?

– Wie heb je nog meer gesproken?

– Wat hoop je te laten zien in de serie?

– Als je nu terugkijkt op je turbulente begin, wie zie je dan?

– Het ouder worden heeft invloed op je gehad?

– Heb je nog last van dat oude imago?

– Je hebt invloed. Voel je die verantwoordelijkheid wel?

Het leidde tot een 974 woorden lange advertorial met de kop ‘Ismail Ilgun: Ik wil het verschil laten zien’ die Hans Nijenhuis  en zijn sales-afdeling met instemming zullen hebben gelezen.

Deze week stuurde de hoofdredacteur van Het Parool, het kleine zusje van het AD, verslaggever Roelf Jan Duin op je af. De aanleiding: je zit (tegen betaling) als patiënt op de sofa bij psychiater Esther van Fenema in het RTL-programma ‘BN’ers in therapie’ en dat was voor Het Parool een goede reden eens te kijken hoe het er na een halfjaar stilte met je voor staat.

Tegen Het Parool zei je: “Ik ga heel eerlijk met je zijn. Ik heb nergens spijt van. Al die keren dat ik in de media ‘sorry’ zei, dat was allemaal nep. Gewoon bullshit. Ik heb veel te veel geluisterd naar mensen die mij vertelden wat ik moest doen en wat ik moest zeggen”.

Waarmee je, zo vertelde je verderop, ook doelde op AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis en TopNotch-baas en crimineleknuffelaar Kees de Koning. Twee mannen die zeiden het beste met je voor te hebben en je kansen te willen geven. Maar die in werkelijkheid gewoon loverboys op leeftijd waren, met jou als hun onnozele breezersletje.

Ik keek zojuist dat YouTube-filmpje terug dat je moest maken van het Openbaar Ministerie om vervolging te voorkomen. Je zei er 21 keer ‘sorry’ in. Ik was het even vergeten, maar Matthijs van Nieuwkerk, Arie Boomsma en Martin Koolhoven waren drie van de bekende Nederlanders die toen met graagte meewerkten aan het voorkomen van een strafzaak tegen jou.

Iedereen met een beetje gezond verstand wist toen al dat je er geen pest van meende. Maar dat mocht van de Nijenhuisjes, de Van Nieuwkerkjes, de Boomsma’tjes en de Koolhoventjes natuurlijk niet gezegd worden.

Het is goed dat je nu eindelijk toegeeft dat je iedereen, ook hen, in de zeik nam.

En tegen de mensen die tegen mij zeiden dat ik moest stoppen stupid people famous te maken en die ik -eigenwijs als ik ben- negeerde (ook met dat Anne Fleur-kipje), zeg ik even welgemeend als jij: SORRY!

Groet,

JanD

PS. Koop dit maar niet, anders komen we nooit van je af.

Studieboeken algemeen

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.