TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Frans Weisglas

Alle volkomen terechte bezwaren die de EU heeft tegen de islamitische schurkenstaat Turkije zullen verdwijnen

Beste heer Weisglas,

Ik moest gisteren hard om u lachen.

U had gelezen dat dictator Erdogan wil dat Turkije zo snel mogelijk toetreedt tot de EU.

En u twitterde: “Wat is ‘forget it’ in het Turks?

Nou, ik zal u vertellen hoe het gaat.

De komende paar jaar zullen alle volkomen terechte bezwaren die de EU heeft tegen die islamitische schurkenstaat als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Niet omdat dictator Erdogan opeens een echte democraat wordt, in een land waar de verkiezingen eerlijk verlopen. Niet omdat de honderdduizenden rechters, professoren, politici, journalisten en andere vermeende tegenstanders die dictator Erdogan sinds 2016 heeft laten vastzetten en uit hun ambt heeft gezet opeens netjes behandeld gaan worden. Niet omdat de Turkse Koerden door dictator Erdogan opeens als volwaardige staatsburgers worden gezien. Niet omdat dictator Erdogan zichzelf opeens toch maar wat minder macht geeft en niet langer eigenstandig zijn schoonzoon tot minister van Financiën kan benoemen.

Wel omdat dictator Erdogan anders die vluchtelingendeal met de EU opblaast en de sluizen naar West-Europa wijd open zet voor economische gelukszoekers, die tot hun dood op onze zakken komen teren. En erger: voor verdere groei en bloei van de politieke islam.

Van wat die ons brengt hebben we gisteren ook een voorproefje kunnen zien in een filmpje dat op internet circuleert van een ‘interview’ van Algemeen Dagblad-medewerker Ismaïl Ilgün met DENK-voorman Tunahan Kuzu. Als wij, de autochtone bevolking, dat getoeter, dat gedrein, dat gedreig en die gestaag toenemende islamisering niet accepteren, dan “rotten we maar op”.

Dictator Erdogan kan dus twee vliegen in één klap slaan: West-Europese landen financieel ontwrichten én onze vrije westerse samenleving naar Allah’s hand ‘hervormen’.

En dat zal hij met steun van 73 procent van de Nederturken die hier al zijn niet nalaten te doen.

Dus wat ‘forget it’ in het Turks is?

Dat is: “Wir schaffen das”.

Met uw eigen politiek leider Mark Rutte als de man die in Nederland “Vergeet het maar” roept en het in Brussel gewoon gaat regelen omdat het moet van Merkel en Macron.

Hartelijke groet,

JanD

PS. Tijd voor uw memoires? Gebruik de kortingscode ‘markrutteismijngoeroe‘. Scheelt u 19,84 euro.

Sale NL

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.