TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

Je hoeft je brief maar op de post te doen en de sleutels van Herengracht 502 zijn van jou

Beste Femke,

Ik ben trots op je!

Nooit gedacht dat dat lieve vrouwtje dat in 2010 de redactie van HP/De Tijd opliep om bij politiek verslaggever Bas Paternotte en mij te solliciteren als columnist nog eens de burgemeester van Amsterdam zou worden.

En nu is het zover.

Nu heb je definitief te horen gekregen dat de seinen op groen staan. Dat je je brief maar op de post hoeft te doen en dat de sleutels van Herengracht 502 dan van jou zijn. Jij de nieuwe Eberhard, Robert de nieuwe Femke van der Laan.

Zodra die wassen neus met de vertrouwenscommissie achter de rug is, trekken de vrienden van GroenLinks, de krakers, de bontkraagjes, de moskeebesturen, de Palestina-shawls, de gendergekkies en de AFA-terroristen feestend door de stad.

De eerste die er over publiceerde dat je het zou worden, was Erik de Vlieger. De eerste die publiceert dat je het definitief wordt, ben ik. De deugmedia wachten nog even tot ze mogen publiceren van Rutger Groot Wassink (of die hebben slechtere bronnen, maar dat denk ik niet).

Ik denk dat Erik en ik allebei veel respect hebben voor het feit dat je ‘in het belang van de stad’ je vrijheid opgeeft, je ‘njet’ in een ‘da’ te veranderen om je de kolere te gaan werken voor die luizige 11.427,98 euro per maand.

Van harte en hou de vrachtwagens buiten de stad!

Dikke kus,

JanD

PS. En tof dat je in mijn nieuwe krantje weer columnist wordt!

Mid-season Sale NL

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.