Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan de knotjes van Mijndomein

Jullie mail eindigde met: “Tot snel. Je vrienden van Mijndomein”...

Door: Jan Dijkgraaf, 6:42, 06 mei 2018

Moederdag 2018

Beste knotjes van Mijndomein,

Ik rommel al een behoorlijk aantal jaren bij jullie een beetje aan met mijn websites. Telkens kreeg ik van mensen met meer verstand van zaken te horen dat ik gek was dat ik dat bij Mijndomein deed. Beveiliging, snelheid, slechte helpdesk – altijd had iemand wel een reden om een overloper van me te willen maken.

Maar ik bleef jullie trouw.

Jullie voldeden namelijk aan mijn belangrijkste wens. En die was: ik wil zo veel mogelijk kunnen met mijn sites en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan technisch geneuzel. En als ik een probleem heb, wil ik dat iemand van de helpdesk me snel helpt in een taal die ik begrijp. Op dat laatste na (de mails van jullie helpdesk worden steeds ingewikkelder, steeds langer en steeds meer cutcopypaste) was ik tevreden.

Ja, was.

Want gisteravond rond kwart voor negen zat ik ergens op een Italiaans eiland te eten toen mijn telefoon maar berichtjes bleef ontvangen. “Je site is offline”.

Ik ging naar mijn momenteel meest actieve site, www.thepostoffline.nl, en zag dat ie niet zomaar offline was, maar zag wat iedereen zag: “Deze website is tijdelijk niet beschikbaar. Ben je de eigenaar van deze website? Neem dan contact op met onze helpdesk.” En ik dacht: WTF? Als Mijndomein, dat inmiddels jaarlijks toch aardig wat centen van me krijgt, contact met me wil, dan kan Mijndomein me toch bellen? Of, als de hipster van dienst belangst heeft, mailen? En als er dan een probleem is, bijvoorbeeld dat ik moet bijbetalen omdat ik wat veel dataverkeer verbruik, kunnen we dat toch oplossen? Of als er een DDOS-aanval was, of een virus, dan kan dat toch gemeld worden opdat ik begrip heb voor het feit dat mijn site offline is gehaald door Mijndomein?

Enfin, ik zocht ‘contact’. Wat bij jullie betekent: formulier invullen. Ik kreeg van jullie een geautomatiseerde bevestiging. Dat mij ticketnummer 895310 was toegekend (waarvoor onwijs bedankt!). En die eindigde met: “Tot snel. Je vrienden van Mijndomein”.

En toen werd het stil.

Ook op DM’s via Twitter naar de helpdesk en een PB via Facebook kwam geen enkele reactie.

En nog is het stil.

En blijkt niet alleen www.thepostoffline.nl offline gehaald, maar staat op ál mijn websites dat ze tijdelijk niet beschikbaar zijn en dat ik contact moet opnemen.

Inmiddels heb ik tegen beter weten in gecheckt of er onderhoud werd gepleegd (nee). Of er storingen waren (nee). Of ik een betalingsachterstand had (nee). Of ik een gemiste oproep had (lol). Of ik niet toch een telefoonnummer kon vinden waarop Mijndomein klanten eventueel als klanten wil behandelen (nee). Of ik…

Jullie, mijn ‘vrienden van Mijndomein’, snappen misschien dat ik een heel klein beetje pissed begin te worden. Want dit gebeurde – ik houd het op: puur toeval – allemaal op de dag dat we de papieren krant The Post Offline lanceerden. En dat mensen die alsnog lid wilden worden op zoek gingen naar informatie. En naar de ‘abonneerknop’. En die abonneerknop, die stond op www.thepostoffline.nl. En (voor de zekerheid, want Ollongren) ook op een andere site van mij. En die is dus, dankzij jullie, onbereikbaar. En als jullie me vragen contact met jullie op te nemen en ik dat doe, dan zwijgen jullie.

Noem dat maar ‘vrienden’.

Het ergste is: ik moet al die Mijndomein-bashers dus toch gelijk geven.

Ik ben een sukkel geweest door jullie al die jaren trouw te blijven.

Groet,

JanD

PS. Lid worden van The Post Offline kan tijdelijk dus alleen door € 66,66 over te maken op NL58 INGB0008 2758 89 t.n.v. The Post Offline. En als je bij Mijndomein werkt? Dan betaal je 666 euro.

UPDATE (nummer 1, denk ik zo): ‘Angela’ van ‘Klantbeleving’ mailt:

UPDATE (nummer 2, dus inderdaad, more to come):

UPDATE (nummer 3):

Aha, de jij-bak! Ik heb inmiddels naar waarheid geantwoord dat ik zat te eten. En de uren daarvoor ook niets heb gedaan op mijn site. Want ik moest wandelen van mevrouw Dijkgraaf. Heul ver.

Anyway: al mijn sites zijn weer bereikbaar en ik vermoed niks meer te horen van Mijndomein.

Lid worden van The Post Offline kan weer op de simpele manier: klik -> HIER.

Dat offline gaat nog heel groot worden als dit zo doorgaat…

UPDATE (4 en slot, want het strand lonkt):


 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties