TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle Facebookers

Als je de hel wilt verlaten, verlaat dan de hel

Mid-season Sale NL

Beste Facebookers,

Ik las bij de aankondiging van een Facebook-event op Facebook dat al meer dan 22.000 van jullie morgenavond om 20.00 uur je Facebook-account opheffen.

Omdat Arjen Lubach het zegt.

Het is natuurlijk helemaal prima als je je Facebook-account opheft. Want iemand die jou gratis een bepaalde dienst levert waaraan je heel veel plezier beleeft, waarmee je oude vrienden terugvindt, waarmee je tot in je nest en op de plee contact kunt onderhouden met de hele wereld, die je nieuws brengt dat je anders nooit zou bereiken en die dan geld verdient aan jouw gegevens, dat is inderdaad een heel grote schoft. Facebook is de hel, Zuckerberg is de duivel! Een commercieel bedrijf dat commercieel is, het is een grote schande! Laat die Zuckerberg het morgen voelen! Hef je account op! Laat ‘m geen dubbeltje meer verdienen aan jouw kostbaarste bezit, je privacy! Nooit meer porren, liken en sharen! Dat zal ze leren!!!

Serieus: als je de hel wilt verlaten, verlaat dan de hel.

Maar doe het niet morgen om 20.00 uur.

Doe het niet omdat Arjen Lubuch het zegt.

Wees geen meeloper.

En realiseer je eindelijk eens dat gratis niet bestaat.

Iedereen wil iets van je hebben.

Je geld, je netwerk en uiteindelijk je ziel (maar eerst je organen).

Ik ook, hoor. Als te weinig mensen mijn producten kopen, bij mijn dikke Duitse vriend spullen bestellen of onderaan deze stukkies op de doneerknop drukken, ga ik de vroege ochtend ook anders besteden.

Er is maar één uitzondering: de overheid. De overheid die jou altijd en overal ‘ziet’, met ‘beveiligingscamera’s’, met Elektronische Patiënten Dossiers, met BSN-nummers, met bancair verkeer, met internet, die is lievv en heeft louter goede bedoelingen. Die wil je beschermen tegen Het Kwaad. Tegen Putin.

En Arjen Lubach natuurlijk. Arjen Lubach, de held in driedelig pak die werkt voor de vrouw van onze minister van Binnenlandse Zaken. Bij de staatsomroep.

Denk daar maar eens over na.

Groet,

JanD

UPDATE Oeps, helemaal vergeten dat mijn dikke Duitse vriend tegenwoordig in Zaandam woont. Bij de Bonuspassenboer ;-)

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.