Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sylvana Simons

Ik ben dat interview met jou uit de Veronica Gids nooit vergeten

Door: Jan Dijkgraaf, 4:24, 20 december 2017

Hoi Sylvana!

We kunnen er natuurlijk met z’n allen verveeld om gapen, jouw oproep tot een adverteerdersboycot van het programma Voetbal Inside. Wat was het deze keer allemaal dat Johan Derksen en zijn makkers flikten?

Homofobie!

Seksisme!

Xenofobie!

En dan was je racisme zeker nog vergeten?

Laat ik er eens wél iets over zeggen.

Want ik ben dat interview met jou uit de Veronica Gids nooit vergeten. Waarin je vertelde dat zwarte mannen altijd bezig zijn een harem te bouwen… Dat zwarte mannen kwantiteit belangrijker vinden dan kwaliteit… Dat zwarte mannen ontrouw en onbetrouwbaar zijn… Dat zwarte mannen een inhaalslag moeten maken, net als witte mannen eerder deden… Dat zwarte mannen geweldadiger zijn dan witte… Dat (andere) zwarte vrouwen het ook allemaal maar laten gebeuren…

Ik begrijp inmiddels dat jij zoiets wel mag zeggen, als zestiende kind van een zwarte vader die ‘m vroeger overal in hing. En dat René van der Gijp niet mag zeggen dat hij -net als ik trouwens- liever naar darten kijkt dan naar snuifdoos Gordon die voor de kijkcijfers de homo speelt.

Maar daar heb ik schijt aan.

Ik heb, toevallig, de dochter van Johan Derksen én jou weleens in de ogen gekeken. Als ik Marieke Derksen zag, dan zag ik een zelfbewuste, zelfstandige vrouw, met stralende ogen die pure levenslust uitstraalden. Een energie-gever. Als ik jou zag, zag ik een boosaardig project van herstelbetalingsactivisten dat angstig uit haar ogen keek en in alles leek te hopen op een nieuwe rijke witte vent die haar uit haar misère kwam ‘redden’. Een energie-zuiger. En dat was nog ná je avontuur bij die Erdogan-muppets van DENK; kun je nagaan!

Ik bedoel: doe mij honderdduizend keer liever Marieke Derksen dan Sylvana ‘Nelson‘ Simons.

En dat heeft niks te maken met kleur, maar alles met karakter. En opvoeding. Johan Derksen did a much better job than your dad, Sylvana. (Kut, nou doe ik het ook, onnodig Engels lullen, is dat nou dat white appropriation-gedoe?)

Weet je: ik drink geen bier, ik scheer me niet nat en ik ben geen gokker, maar dankzij jouw zoveelste sneue actie heb ik besloten vanavond Amstel te gaan zuipen, mijn kop kaal te scheren met een Gillette Venus Breeze en… een Toto-formulier in te vullen. Marieke Derksen-Sylvana Simons: een dikke, vette 1.

Plop!

JanD

PS. Speciaal voor jou, alleen vandaag, omdat  je op zwart zaad zit (;-)): wijze lessen te geef!


 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties