TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rick Nieman

Gooi de kaarten die je van je eindredacteur krijgt weg en ik garandeer je: de kijkcijfers gaan skyhigh!

Beste Rick,

Ik ga je helpen!

Althans, ik ga jouw omroep WNL helpen. Zo’n zeperd als met premier Rutte kunnen we niet nog een keer hebben.

Ik doe dat vooral omdat ik nog altijd een zwak voor WNL heb. Toen WNL nog een rechtse omroep wilde zijn, zat ik er à raison van 500 euro (exclusief BTW) per keer regelmatig als ‘opiniemaker’. De redactie bestond voornamelijk uit alleraardigste jonge honden, de presentatoren Margreet Spijker en Wieger Hemmer waren lieve schatten en hoofdredacteur Bert Huisjes beloofde weliswaar allemaal dingen waar hij nooit op terugkwam, maar dat deed hij aan iedereen, dus dat nam eigenlijk niemand hem echt kwalijk. Het werd onder freelancers zelfs een soort gimmick. “Heeft Bert jou al een eigen programma beloofd? Nee? Dan belooft ie je er binnenkort als je terug bent van vakantie vast twéé.”

Enfin, die mensen gun ik het beste.

En dan krijgen ze jou…

Voor hen ga ik je helpen, Rick.

Vanavond heb je D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold te gast bij WNL op Zondag.

Gooi de met Pechtolds mannetjesmaker voorbesproken kaarten die je van je eindredacteur krijgt weg, print onderstaande vragen op een kaartje, en ik garandeer je: de kijkcijfers gaan skyhigh!

Vraag 1: “Meneer Pechtold, voor u uw promopraatje voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat afsteken even dit. Ik hoor u altijd klagen over dat Forum voor Democratie, maar ik neem aan dat u het zelfreinigend vermogen van die partij prijst? Na één dom compliment aan homo’s zetten ze die omhooggevallen folderaar Yernaz Ramautarsing al op een zijspoor. Waarom doet u dat niet met uw Amsterdamse D66-kandidaat-raadslid Yassmine El Ksaihi die homoseksualiteit “een zonde”  vindt?”

Vraag 2: “Het is mij opgevallen dat u altijd graag over andere partijen praat. Forum voor Democratie behandelde u al bij de NOS, RTL Nieuws en in alle kranten, dus laten we het eens over een andere partij hebben: GroenLinks. Dat heeft een Kamerlid, Tom van der Lee, die meer dan vijf jaar lang seksueel misbruik van kinderen door medewerkers van de organisatie waarvan hij directeur was onder de pet hield. Hierdoor kon het misbruik binnen zijn organisatie én soortgelijke organisaties daarna nog jaren doorgaan. Net als binnen de katholieke kerk, zeg maar. Wat gaat u concreet doen om de politiek te zuiveren van mensen zoals GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee?”

Vraag 3: “We kunnen er niet omheen, meneer Pechtold: de aangiftes. Toen Thierry Baudet aangifte deed tegen uw D66-minister Kajsa ‘Het volk is dom’ Ollongren hebben wij als media en zeker ook u als politicus dat ook niet laten lopen in de wetenschap dat de aangifte toch kansloos was. Welnu, er is afgelopen week massaal aangifte tegen u gedaan bij het Openbaar Ministerie wegens vermeende ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude rond uw omkoopneukhut in Scheveningen. Moet u niet terugtreden als D66-leider nu uw integriteit ter discussie staat? En u bent een recidivist hè, want we herinneren ons allemaal uw peperdure niet in het kamerregister opgenomen vliegreisje met een bevriende zakenman naar Oekraïne in de aanloop naar het referendum.”

En als je er ook nog wat luchtigheid doorheen wilt gooien, doe je bijvoorbeeld:

“Als u net als ooit uw voorganger Hans van Mierlo een nieuwe lever nodig hebt en er is maar één match, de lever van Thierry Baudet, wilt u die dan?”

En:

“Bent u het met mij eens dat de kans dat die lever van Thierry Baudet snel beschikbaar komt wordt vergroot door de manier waarop mensen als u consequent zijn woorden verdraaien?”

En als uitsmijter:

Annabel Nanninga, zou u haar doen?

Nou ja, zoiets dus, Rick.

Oh ja, en geef Margreet en Wieger een dikke knuffel van me!

Groet,

JanD

PS. Heb je al op www.omkoopneukhut.nl gekeken?

LEGO


   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.