Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa J. Ollongren

Ik zou het elk dom blondje, of ze nou Barbie, Sylvie Meis of Kim Holland heet, kunnen uitleggen. Maar u blijkbaar niet.

Door: , 7:27, 07 maart 2018

Ik zou het elk dom blondje, of ze nou Barbie, Sylvie Meis of Kim Holland heet, kunnen uitleggen. Maar u blijkbaar niet.

Mevrouw Ollongren,

U bent the gift that keeps on giving.

De Tweede Kamer zegt (op DENK, CDA en uiteraard uw eigen D66 na): “Mevrouw de minister, wij dragen u op er alles aan te doen om het Brusselse overheidscensuurbureau ‘EU vs Disinformation’ te sluiten. Niet alleen omdat het fouten maakt in het oordeel over wat echt nieuws is en wat niet, maar omdat de overheid zich überhaupt niet mag bemoeien met wat ‘goede’ en ‘foute’ journalistiek is.”

In de woorden van de mede-indiener van de breed ondersteunde motie waarin de Kamer dat oordeel uitsprak, SP-Kamerlid Peter Kwint: “EUvsDisinfo moet dicht. Weg. Sluiten. Pleite. Enz.”

Je zou dan denken: dat snapt zélfs D66-minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren.

De Tweede Kamer is de baas, de minister voert uit. Zeker als ook twee van de vier regeringspartijen, VVD en Christenunie, zo’n motie steunen. De minister hoort dan te zeggen: “Ik ga dat doen. Ik ga naar Brussel. Ik zal echt mijn uiterste best doen de overige landen te overtuigen van de argumenten van de Kamer tegen die Orwelliaanse censuurhut van de EU.” (Dat laatste zijn mijn woorden, maar u vindt er vast wel uw eigen formulering voor).

Die Orwelliaanse censuurhut blijft dan gewoon bestaan natuurlijk, maar u heeft de wens van de Tweede Kamer, het hoogste bestuursorgaan in Nederland, tenminste gerespecteerd en uitgevoerd.

Ik zou het elk dom blondje, of ze nou Barbie, Kim Holland of Sylvie Meis heet, kunnen uitleggen. (Met excuses aan Barbie en Kim Holland, uiteraard)

Maar u blijkbaar niet.

Want u zei: “EU vs. Disinfo maakt af en toe een foutje. Jammer. Gaan we het over hebben. Kijken hoe dat in de toekomst kan worden voorkomen.”

Sluiting van die Orwelliaanse censuurhut? Nou, u had echt niet begrepen dat dát de wens was van de Tweede Kamer.

Eh…

SP-Kamerlid Peter Kwint: “EUvsDisinfo moet dicht. Weg. Sluiten. Pleite. Enz.”

Het is nu van tweeën een.

Of u bent een ontzettende domme koe.

Of u bent een doortrapte haatheks, die zélfs schijt heeft aan een ruime méérderheid van de Tweede Kamer en gewoon op een stuitend arrogante manier haar eigen D66-agenda er doorheen aan het jassen is.

Ik kreeg gisteren voor het eerste nummer van The Post Offline de column van Theo van Gogh toevallig binnen. Op een floppy-disk. In een Albert Heijn-tas. Halfleeg pakje Gauloises erbij. De inhoud houd ik natuurlijk exclusief voor de abonnees, maar één ding kan ik al wel verklappen: hij sluit het domme koe-scenario volledig uit.

Omdat we bij Joseph te laat waren, moeten we bij u op tijd zijn.

Groet,

JanD

UPDATE: Rutte heeft blijkbaar even uitgelegd hoe je dat doet, schijt hebben aan de Nederlandse bevolking én de Tweede Kamer.

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace