TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

Misschien is het goed dat ik je even bijpraat over ánder fout volk waarmee je samenwerkt

Boekenweek 2018

Beste knul,

Ik zag je gisteren bij Buitenhof met Pieter-Jan Hagens.

Hagens vroeg: “Heeft u zich afgevraagd of samenwerking in Rotterdam met de door de islam geïnspireerde partij NIDA een goed idee is?”

Je antwoordde: “Ja.”

Hagens: “Tot welke slotsom kwam u?”

Jij: “Dat het een goed idee is.”

Aha.

Het is dus een goed idee om samen te werken met een partij die Israël gelijkstelt aan de meest ranzige terreurbeweging van de laatste decennia, Islamitische Staat.

Dat gebeurde weliswaar in een tweet van 14 augustus 2014, maar de voorman van NIDA in Rotterdam wilde desgevraagd wel bevestigen dat hij nog steeds achter die tweet staat.

NIDA deugt namelijk niet. NIDA vindt het salafisme te gek. NIDA vindt homo’s bah. En NIDA vindt Israël dus net zo erg als IS.

Dat mag NIDA allemaal vinden. Vrijheid van meningsuiting enzo. Het is alleen nogal vreemd dat partijen zoals de jouwe zo enthousiast met dat soort vullis samenwerken.

En nu staat -doordat die tweet opduikt- opeens de samenwerking van GroenLinks, SP en PvdA met NIDA dus ‘onder druk’. Nu blijkt dat jij en je soldaten in Rotterdam niet op de hoogte waren van die tweet.

Dat laatste verbaast mij nog het meest.

Want er is destijds ruim aandacht op Twitter voor geweest. De toenmalige directeur van het CIDI gaf er commentaar op. Je Christenunie-collega Gert-Jan Segers gaf er commentaar op.

Is jouw probleem dus eigenlijk dat je zo’n oude ziel hebt dat je social media niet volgt? En dat je geen mensen om je heen hebt verzameld die dat voor je doen? Zijn Trouw en het NOS Journaal dan echt je enige bronnen?

Misschien is het dan goed dat ik je even bijpraat over het volk waarmee je nog meer prettig samenwerkt.

De man die je die Justin Trudeau-vermomming en je spiekbriefjes gaf in de verkiezingscampagne van 2017?

Een terrorist.

Een van je huidige Kamerleden?

Een wegkijker op het gebied van seksueel misbruik van kinderen.

Je lijsttrekker in Amsterdam?

Hand in hand met de Internationale Socialisten, AFA en het No Border Network aanstaande zaterdag bij de ‘Annabel is fascisme’-demonstratie in die stad.

Natuurlijk gaan Lodewijk Asscher, Lilian Marijnissen en jij de stekker uit die Rotterdamse samenwerking met NIDA laten trekken omdat de mainstream media vier jaar na dato die oude tweet ook hebben ontdekt en niet meer te ontkennen valt dat NIDA antisemitisch schuim is.

Maar nu je dankzij dit briefje weet van die drie rotte appels binnen je éigen club, kun je de rotzooi daar misschien ook meteen opruimen?

Dan zal de onwelriekende geur van opportunisme misschien een béétje verdwijnen…

Groet en een aai over je bol,

JanD

PS. Voor over een paar jaar heb ik trouwens nog een gouden tip voor je!

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.