TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN aan Jerry Afriyie

Weet je Jerry, het is allemaal jullie eigen stomme schuld

Beste Jerry,

Wat een grote woorden gebruikten jij en die andere Kick Out Swarte Pyt-kneuzen weer, zeg!

“Relschoppers hebben het met behulp van het systeem voor elkaar gekregen dat het recht om te demonstreren in dit land de nek wordt omgedraaid. Het witte geweld loont”, zei je.

Relschoppers? Je bedoelt die jongens van die zuinigheidswedstrijd op de A7? Of die boeren die, omdat de wind gunstig stond, gisteren gier moesten uitrijden?

Het systeem? Je bedoelt het noodbevel dat de burgemeester uitvaardigde omdat ze wilde dat jullie maandag allemaal weer gezond naar je werk kunnen? Of de politie die zorgde dat jullie niet verdwaalden op al die boerenweggetjes in mijn provincie en jullie terug naar Amsterdam begeleidde?

Witte geweld? Huh? Geweld? Ik heb geen riek gezien.

Volgens mij, Jerry, hebben de Friezen er gewoon met een klein groepje op een ludieke manier voor gezorgd dat jullie het Sinterklaasfeest van hun kinderen niet konden verzieken.

En weet je, Jerry, het is allemaal jullie eigen stomme schuld. Als je vanuit Amsterdam via de kortste route naar een provincie gaat die met twee bruggen af te sluiten is, dan moet je een beetje snugger zijn.

Dan ga je niet een paar uur voor je verwacht wordt in de speciaal voor jou gecreëerde ontvangstruimte op pad met een paar bussen.

Nee, dan zorg je dat je er een dag eerder bent en pakt een hotelletje. Of een AirBnB. Of je gaat couchsurfen. En als je daar wegens geen betaald werk geen centjes voor hebt, of te weinig vrienden, dan ga je niet om acht uur uit Amsterdam vertrekken. Dan stap je om vier uur in de bus en zorg je dat je om half zeven in je VIP-vak staat. Met je helper whiteys als Fréderike Geerdink en Sunny Bergman. En die doktersvrouw die van haar hobby haar werk heeft gemaakt, kom, hoe heet ze ook alweer?

Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

Nou, oant sjen!

JanD

PS. Weet je wie ook geen slaven hielden?

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.