TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan de hoofdredactie van Geenstijl

Het kwam gewoon nooit in mij op dat er ook volksvertegenwoordigers bestaan met een vrouwennaam, een vrouwenuiterlijk én een snikkel

Beste heren,

Noem mij maar bekrompen.

Maar het kwam gewoon nooit in mij op dat er ook volksvertegenwoordigers bestaan met een vrouwennaam, een vrouwenuiterlijk én een snikkel.

Volksvertegenwoordigers die bovendien werken als prostituée en die dan recensies krijgen als: “Ze is lief, lekker en leuk. Ze praat redelijk goed Nederlands. Geen haastwerk. En toen ik klaarkwam na 35 minuten, was het niet zoals bij de anderen dat je nog net niet naar buiten wordt gegooid. Nee, ff liggen kletsen en knuffelen en toen ronde twee waar zij haar zaad over me heen spoot. Wat is dit een topper. Herhalingsgevaar: 200%.”

En dan lees ik gisteravond opeens bij jullie precies dát over Ana Paula Lima, kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam voor Sylvana Simons’ BIJ1.

Mijn eerste gedachte is: oké.

Mijn tweede: het zal me jeuken.

Als een kerel liever vrouw wil zijn, maar ook weer niet helemaal: prima. Ik zou er, eerlijk is eerlijk, niet blij mee zijn als Pim of Bob Dijkgraaf die keuze zou maken, maar in dit geval: boeien. Ik neem aan dat er over de verdiensten met dat ‘kletsen’, ‘knuffelen’ en ‘spuiten van zaad’ keurig belasting wordt betaald, dus dat is al een stuk beter dan die verzameling uitkeringstrekkers en subsidietietslurpers waar Sylvana verder mee komt.

Maar daarna slaat dan altijd mijn fantasie op hol.

Wie is (of was) de Ana Paula Lima van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid waarvan ik dacht dat het een complete vrouw is, heeft ook nog een leuter?

Wie de Cailin Kuit van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid is eigenlijk te dom om te poepen, maar laat zich door haar of zijn partijleider misbruiken als useful idiot in de jacht op stemmen uit een bepaalde doelgroep?

Wie de ‘vreer’ van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid weet van gekkigheid niet wat ie is en komt in kleine kring met zinnen als ‘zo de wind waait, waait mijn gender’?

Wie de Sunny Bergman van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid spreidt -al dan niet bij wijze van spreken- de benen, zet er een camera op en verkoopt dat als belangwekkende documentaire aan de hoogst biedende Publieke Omroep?

Wie de Manju Reijmer van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid betrapt zichzelf erop dat als hij ruzie heeft met een vrouw hij als eerste denkt: ‘hoer!’?

En natuurlijk: wie de Sylvana Simons van de Tweede Kamer? Welk Kamerlid is zo gevangen in het eigen jaknikkersclubje dat ie oprecht denkt dat de aarde plat is als een oude haatdomina à la Anja Meulenbelt of een voodoopriesteres als Gloria Wekker het haar of hem maar vaak genoeg influistert?

En dan ga ik daarna van Kamerleden die op Ana Paula Lima lijken naar leden van de koninklijke familie die op Ana Paula Lima lijken. En van Kamerleden die op Cailin Kuit lijken naar vice-presidenten die (tegenwoordig) op Cailin Kuit lijken. En van Kamerleden die op Sylvana Simons lijken naar échte wereldleiders die op Sylvana Simons lijken.

En dan associeer ik door en door en door…

Snap je?

Door jullie vatte ik maar moeilijk de slaap gisteravond.

Groet,

JanD

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.