TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Cailin ‘Diane’ Kuit

En toen kwam RCSM1 inderdaad met een statement. Of drie.

Beste Cailin,

Nou zei je gistermiddag dat je gisteravond naar buiten zou komen met “een statement”.

Dachten die sukkels van Geenstijl en AT5 in al hun witte naïviteit dat je bekend zou maken dat je je terug ging trekken als kandidaat voor het Amsterdamse Malle Eppieclubje BIJ1 omdat je een Charles Schwietertje had gedaan. Die dachten: als iemand ten onrechte een beschermde titel voert en daarmee een strafbaar feit pleegt, dan is het nog maar een kwestie van tijd voor zo iemand ‘de eer’ aan zichzelf houdt of er door haar ‘partij’ uit wordt geknikkerd in het kader van damage control.

Dus stuurden Geenstijl en AT5 een cameraploeg op je huis af.

En toen kwam er inderdaad een statement. Of drie.

Statement 1 kwam van haatoma Anja Meulenbelt. Zij maakte duidelijk dat liegen bij de mensen van BIJ1 in het geklutste genenpakket zit, want ze beweerde dat jij helemaal geen statement had beloofd.

Statement 2 kwam van dezelfde Anja Meulenbelt. Zij bewees dat BIJ1 helemaal geen partij is van ‘verbinden’, ‘insluiten’ en ‘inclusiviteit’, want ze beet de verslaggevers toe: “Jullie horen hier niet!

En statement 3 kwam van lijsttrekker Sylvana Simons zelve. Zij toonde aan dat ze de vaderlandse geschiedenis niet kent, want ze deed een onvervalst Ella Vogelaartje toen ze na afloop van jullie ‘crisisoverleg’ van jouw huis naar de grijze BMW 7-serie uit 1998 slalomde die als Pausmobiel zou fungeren.

Samengevat zou je denken: vlek op vlek op vlek op vlek.

Maar dan hebben die lui van Geenstijl en AT5 zich toch vergist. Want dat hele gedoe komt de ‘partij’ prima uit. Hebben ze dan echt niet door dat jullie zelf óók een cameraploeg bij je hadden? Dat jullie alle ophef van die extreemrechtse, racistische en xenofobe Geenstijl- en AT5-figuren niet voor niets zelf ook filmden. Dat jullie straks van BNNVARA een shitload aan doekoe krijgen voor de documentaire-serie over de verkiezingscampagne van BIJ1? Dat hebben Sylvana Simons en ‘producente’ Sunny Bergman, geïnspireerd door het grote succes van Jesse ‘copycat’ Klaver met de documentaire ‘Jesse’, allemaal bekokstoofd met de NPO. Vandaar ook dat NPO Nederland 1 (Buitenhof) en NPO Radio 1 (Sven Kockelmann) de wauweltante de afgelopen dagen te gast hadden – en Eva Jinekova volgt snel. Voor de tussenshots!

En jij?

Jij bent nog dommer dan Tom Staal en die pipo van AT5.

Je bent de mentaal uitgedaagde rolstoeltante die zich in al haar naïviteit grátis laat misbruiken voor de geheime agenda van Silly en Sunny.

En wordt straks, als de buit bij die twee binnen is, bij het oud vuil gezet.

Had je overoveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroverovergrootvader maar geen slaven moeten houden.

Groet,

JanD

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.