TPOok!

 
avatar
     
Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ali B.

Wie wint? De Marokkaans-Amsterdamse haatheks Raja Felgata? Of...

Beste Ali,

Nou, dat was nog even goed puzzelen. Wie de meest hypocriete sneuneus is in ‘de affaire-rapper Boef’.

Die Marokkaans-Amsterdamse haatheks Raja Felgata van De Kleurrijke Top 100? Een maand geleden riep zij het Algerijns-Alkmaarse straatratje Boef nog pontificaal uit tot een succesvoorbeeld van de multiculturele samenleving. En nu er weer wat publiciteit te scoren valt met die neplijst van ‘r, surft ze mee op de golven van walging en flikkert ze ‘m alsnog uit haar lijst. (Tussen haakjes: zou ik nooit doen).

Of jij?

Jij?

Ja, jij!

Jij bent de directeur van rapper Boefs platenlabel en managementbureau SPEC. En jij liet in de Oliebollenfraudebode optekenen: “Wij zijn ook erg geschrokken van de uitlatingen van Boef, omdat we hem daarin niet herkennen”.

Ik herhaal: “Omdat we hem daarin niet herkennen”.

Rapper Boef provoceert voor een vlogje politieagenten. Rapper Boef gooit katten uit rijdende auto’s. Rapper Boef tutoyeert rechters. Rapper Boef onderbreekt rechters. Rapper Boef danst op politieauto’s. Rapper Boef bijt een agent toe: “Ik neuk je dochter”. Rapper Boef roept “discriminatie!” als mensen hem een walgelijk stuk stront noemen. En wat ook helemaal des rapper Boefs is: als het eh… walgelijke stuk stront zich (voor de zoveelste keer) voor een rechter moet verantwoorden voor zijn gedrag, speelt ie mooi weer. Dan meldt eh… het walgelijke stuk stront om onder zijn gerechtvaardigde straf uit te komen met een vroom smoelwerk dat ie zijn leven gebeterd heeft en dat ie een deel van de opbrengst van zijn werk aan een goed doel geeft. Om in een van zijn volgende dronken momenten weer net zo hard te laten zien hoe dit resultaat van een slecht eitje en een zwak zaadje echt in elkaar zit.

En dan zeg jij, de opperknuffelmocro aller opperknuffelmocro’s, als jouw protegé, jouw rapper Boef vrouwen ‘hoer’ noemt, dat je geschrokken bent “omdat wij hem daarin niet herkennen”.

Dan ben je met recht de grootste hypocriete sneuneus van allemaal. Dan klop je een aandachttrekkende backbencher van het CDA, dan klop je die vreselijke Raja Felgata en dan klop je zelfs Mattie Valk.

Best knap.

Groet,

JanD

PS. Ik heb iets gevonden wat rapper Boef én jij heel hard nodig hebben.

   

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.