Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Cailin Kuit

Uiteindelijk zullen ook de fluwelenhandschoentjesmedia zich op 'het geval Cailin Kuit' werpen

Door: , 6:29, 08 januari 2018

Uiteindelijk zullen ook de fluwelenhandschoentjesmedia zich op 'het geval Cailin Kuit' werpen

Beste Cailin,

Sylvana Simons kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 11.400 stemmen in Amsterdam. Ze doet op 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar zijn – als de opkomst hetzelfde is als vier jaar geleden – 7176 stemmen nodig voor een zetel.

Gezien het feit dat lokale fluwelenhandschoentjesmedia als AT5 en Het Parool met ontzag melding maken van haar “sterke lijst” en de publieke omroep en landelijke ‘kwaliteitscouranten’ met liefde meewerken aan een stukje Sylvana-promotie naar de mensen toe sluit ik niet uit dat ze twee zetels gaat halen. Of misschien zelfs drie.

Dat laatste nu is een probleem.

Want op de derde plaats van de lijst sta… jij!

En jij bent een fraudeur.

Jij zegt dat je gewerkt hebt als psychiater.

En dat mag je alleen zeggen als je eerst de zesjarige opleiding geneeskunde hebt gevolgd en daarna nog vierenhalf jaar de specialistische opleiding. ‘Psychiater’ is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ‘bijstandgerechtigde’, ‘Wajonger’ of ‘lijsttrekker van een lijst vol mafklappers’, een zogenaamd beschermd beroep. Wie die titel misbruikt, is strafbaar.

Jij bent dus strafbaar.

Gisteren bij Buitenhof kwam Sylvana nog weg met de tegenaanval. Zij had jouw CV ‘onderzocht’, zij gelooft jou op je bruine ogen, het nieuws over je misbruik van de titel ‘psychiater’ stond op Geenstijl, Geenstijl is fout, dus of we het nu weer over institutioneel racisme, seksisme en (nieuw in het rijtjes -ismes) validisme konden hebben? (“Graag”, zei Pieter-Jan Hagens).

Maar als je in de gemeenteraad zit, werkt dat anders. Dan ben je beroepspoliticus. Dan krijg je maandelijk 2352,29 euro. En dan moet je je verantwoorden voor dit soort uit de hand gelopen fantasietjes. Dan is het niet meer genoeg dat Sylvana Simons je op je bruine ogen gelooft. Dan gaan AT5, de Publieke Omroepen, de ‘kwaliteitscouranten’ en misschien zélfs Het Parool een keer een betere journalist dan Pieter-Jan Hagens op je zetten. Dan word je een ‘affaire’.

En dan blijkt dat Sylvana Simons, die van de liefdesverklaring aan het Erdogan-filiaal DENK, die van het structureel niet checken van partijnamen, voor de zoveelste keer in de val is getrapt die ‘messiascomplex’ heet.

En dan hoef ik jou niet uit te leggen wat dat betekent en welk pilletje er tegen helpt.

Maar wat ik dus bedoel, beste Cailin, is dat er nog een weg terug is. De kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen hoeven pas op 5 februari te worden ingeleverd. Je kunt er nog af. Verzin een list. Een vette erfenis. Een huwelijk met een rijke prins uit Suriname. De gewapende strijd in Syrië. Whatever. Wat Sheryl Crow zong.

Want hoezeer ik mijn beroepsgroep jou ook gun, ik vind je vooral heel zielig. En dat komt niet door je rolstoel.

Aai over je bol!

JanD

UPDATE Told you so! En kop op, meid, je lijsttrekker heeft weleens bewegende beelden bij elkaar verzonnen.

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace