Doneer aan TPO
 

Aan Attje Kuiken

Briefje van Jan

Door: , 7:08, 14 oktober 2015

Briefje van Jan

Attje Kuiken

Beste Attje,

Jouw PvdA-fractie stemde gisteren tegen een motie van CDA-Kamerlid Peter Oskam die de regering opriep er alles aan te doen om gesloten kindhuwelijken van in Nederland verblijvende ‘echtparen’ nietig te verklaren.

Er waren nog drie partijen die de motie verwierpen.

De eerste: ‘Denk’ van je oud-partijgenoten Kuzu en Öztürk. Dat snap ik, want dat zijn trekpoppen van de Turkse president Erdogan. Wie aan de touwtjes zit van een islamitische despoot die journalisten in kerkers gooit, kan moeilijk opeens verlicht gaan doen.

De tweede: GroenLinks. Snap ik ook. Die partij vond het namelijk een schande dat de pedoseksuelenclub Martijn verboden werd.

De derde: de VVD. Zelfs die begrijp ik. Da’s de partij die er al vele jaren alles aan doet om te zorgen dat van haar prominente lid Joris Demmink niets strafbaars wordt gevonden voor zijn dood.

Maar welk belang diende de PvdA?

Zelfs als die motie niet meer was dan symboolpolitiek, zou je ‘m juist vanwege de symbolische werking toch kunnen steunen? Het zou niet de eerste aangenomen motie zijn voor de Bühne. Nu lijkt het er toch op dat mannen van 47 wat de PvdA betreft in ons land nog even vrij spel hebben als ze hun gekochte vrouw van 15 eens lekker tegen het plafond willen gooien.

Wat zie ik over het hoofd, Attje?

Groet,

JanD

 
 
 
 

Steun direct jndkgrf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace