Doneer aan TPO
 

U zond in: ‘Vluchtelingenroute naar Canarische Eilanden is geen nieuwe route’

'Vluchtelingenproblematiek aan westkant van Afrika richting Canarische Eilanden bestaat al lang'

Door: Marc van Molenbeek, 16:29, 17 juli 2018

“Goedemiddag redactie,

Bij deze wil ik graag ingaan op een artikel op tpo.nl. Het betreft het artikel over ‘Mensensmokkelaars openen nieuwe vluchtelingenroute naar Canarische Eilanden‘.

Ik kom voor mijn werkgever al een aantal jaar op de Canarische Eilanden, en ook in Mauritanië, het betreffende land in het artikel. Nou betreft dit geen ‘nieuwe’ vluchtelingenroute. Al zeker 10 jaar ligt er in de havenplaats Nouadhibou in Mauritanië een schip van de Guardia Civil en staat er op het vliegveld een Spaanse Guardia Civil helikopter gestationeerd. Dit is naar mijn weten rond 2006 in werking gegaan vanwege de vluchtelingenstromen die toen vanuit Senegal richting de Canarische Eilanden trokken. Deze route is denk ik na de Arabische Lente in Noord-Afrika minder aantrekkelijk geworden dan de middellandse zee route, en zodoende horen we hier al een tijdje niks meer over.

Nou heb ik Senegal nog nooit bezocht, maar diverse nieuwsbronnen hebben de afgelopen jaren gesteld dat ook in Senegal er Spaanse Guardia Civil aanwezig is. Dit alles vanwege de vluchtelingenproblematiek aan de westkant van Afrika richting de Canarische Eilanden.

Groeten,

Marc Kuijt.”

Bij dezen.


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties