Media & TV

Het Monster van Den Dolder Michael Panhuis overweegt in hoger beroep te gaan

17-07-2018 15:33

Michael Panhuis overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank in Utrecht dinsdag. Panhuis werd veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber.

Zijn advocaten laten in een persbericht weten dat het verweer van de verdediging op een aantal “essentiĆ«le onderdelen” niet is gevolgd. Volgens hen moet het vormverzuim tijdens de aanhouding van Panhuis – strafverminderend werken. Panhuis werd bij zijn arrestatie niet op zijn rechten gewezen en ook kreeg hij klappen. Het OM had daar doelbewust voor gekozen. Het was een uitzonderlijke situatie, misschien was Faber nog in leven. Ook de rechtbank vond dit niet zwaarwegend genoeg voor een minder zware straf.

De advocaten Niels Dorrestein en Sander de Korte zetten namens Panhuis ook vraagtekens bij de vooropgezetheid van het handelen. De rechtbank oordeelde dat Panhuis met een plan handelde, volgens de advocaten hebben de persoonlijkheidsstoornis en gebrekkige ontwikkeling van Panhuis een belangrijke rol gespeeld bij het plegen van de feiten.

Ook menen zij dat de straf van Panhuis vele malen hoger is dan in soortgelijke strafzaken. “In overleg met cliĆ«nt wordt besloten of hoger beroep wordt ingesteld”, aldus de advocaten. Dat moet binnen twee weken gebeuren.

Anp