Opinie

Bonusquote: bekende Youtuber legt uit waarom het grote schip Televisie zo hard zinkt

17-07-2018 11:14

 

“Ze doen het allemaal, al die omroepen. Ze denken dat zij op het hoofdveld spelen en dat ze mij kunnen vragen om bij hun team mee te doen. Dat ik ze nodig heb en dankbaar moet zijn. De werkelijkheid is eerder omgekeerd. Ik klop niet op hun deur, zij komen naar mijn deur. De meeste youtubers zitten helemaal niet te wachten op de televisie.

Wat het ding was: zij wilden te veel inspraak, ik had geen bewegingsvrijheid. Waarom zou ik dat doen? Ik heb mijn eigen platform

Misschien doen die omroepen daarom zo raar, omdat ze bang zijn. Ze zien het shiften, van de televisie naar internet. Ik zou ook bang zijn als ik dat zag gebeuren.

Bij de televisie kunnen ze hun oude ideeën niet loslaten, ze begrijpen niet hoe snel het allemaal verandert. Ik ben met ze in gesprek en zij blijven zeggen: ja, maar onze directeur, een man van 70 jaar, zegt dat we het zo en zo horen te doen.”

 

Hahaha, wat een baas! Youtuber Défano Holwijn (Blendle-link naar Volkskrant-artikel) heeft 300.000 volgers op Youtube en is dus een serieuze Nederlandse Youtube-ster. Televisieomroepen (commerciëlen en publieken) hebben nul volgers op Youtube en ook nog eens nul kijkers op tv, dus willen ze graag Nederlandse Youtubers op televisie.

Maar het is 2018, in 2018 is de online vrijheid aan de macht en maken niet langer de dichtgetikte babyboomerkaders in ivoren Mediapark-torens de dienst uit maar vrije jonge creatieven op social media.

Internet, het blijft een heerlijke revolutie. Een revolutie die hoe dan ook maar niet wordt begrepen door oudmedialen. Nooit. Wel zo vermakelijk.